Indsamling sætter rekord

12.000 indsamlere har været på gaden

17 millioner har Folkekirkens Nødhjælp samlet ind. Her fra 2018.
17 millioner har Folkekirkens Nødhjælp samlet ind. Her fra 2018.
Udgivet Opdateret

Folkekirkens Nødhjælp har sat rekord.

Ved indsamlingen søndag blev der samlet 17 millioner kroner ind.

Det oplyser organisationen på sin hjemmeside.

Mere end 12.000 frivillige har søndag været ude med raslebøsserne, og det sikrede det største antal kroner i indsamlingens 24-årige historie.

- Vi er blæst fuldstændig bagover af danskernes engagement og opbakning. Jeg har ikke oplevet noget lignende i min tid i Folkekirkens Nødhjælp, og jeg er meget rørt og ikke mindst utrolig glad for, at vi nu kan hjælpe flere familier på flugt fra krigen i Ukraine og skrue op for vores klimaindsatser, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Halvdelen til Ukraine

De seneste år har indsamlingen haft fokus på en af verdens største kriser, nemlig klimakrisen og hjælp til verdens fattigste, der rammes hårdt af klimaforandringerne. Det er også tilfældet i år. 

Men helt ekstraordinært har organisationen valgt, at halvdelen af indtægterne fra indsamlingen går til krigsramte familier i Ukraine. 

Humanitær krise

Pengene går til mad, sæbe, tæpper og husly til særligt kvinder, børn og ældre, der enten er på flugt inde i Ukraine eller i nabolandene.

- Der er lige nu krig i Europa, og vi står over for en af de største humanitære kriser på europæisk jord siden Anden Verdenskrig. Men samtidig må vi ikke glemme verdens andre store kriser. Som nødhjælpsorganisation er vi vant til at håndtere flere kriser på samme tid, og det vil vi også gerne have, at vores indsamling afspejler, siger Birgitte-Qvist-Sørensen.

100.000 i Birkerød

Den beslutning er blevet taget godt imod, både på landets indsamlingssteder og hos de mange mennesker, som har givet bidrag. Flere steder i landet fortæller indsamlingsledere, ar der er blevet slået rekorder. 

I Birkerød er der indsamlet mere end 100.000 kroner. Det er det højeste nogensinde på et enkelt indsamlingssted.

- Jeg er så overvældet og taknemmelig. Jeg har været indsamlingsleder i syv år, og jeg kan næsten ikke tro det. Sikke en opbakning, siger Dorte Vogth Hansen, indsamlingsleder i Birkerød sogn.

Powered by Labrador CMS