-Jeg snakker en lille smule dansk

Den 37-årige tyske skuespiller Anton Rubtsov har været en del af "Badehotellet" siden seriens syvende sæson i 2020

Anton Rubtsov blev fløjet ind fra Berlin til pressemødet forud for premieren på den tiende sæson af "Badehotellet". - Jeg prøver altid at tage det tidligste fly til København og den seneste afgang tilbage til Berlin og have lidt tid ved siden af ud over arbejdet, lyder det fra ham. (Arkivfoto).
Udgivet

Anton Rubtsov i 'Badehotellet'

Anton Rubtsov spiller den tyske løjtnant Uwe Kiessling i den danske serie 'Badehotellet', som har været en seersucces i over ti år.

Rubtsov's karakter, Kiessling, er en del af værnemagten under besættelsen af Danmark, men viser sig ikke at sympatisere med nazismen.

Skuespilleren har lært at tale dansk for sin rolle og har udtrykt taknemmelighed for den varme modtagelse fra danske fans og kollegaer.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

De forgangne fem års tid har den tyske skuespiller Anton Rubtsov taget turen til Danmark, hvor han har fået en fremtrædende rolle i seersuccesen "Badehotellet".

Og han er naturligvis også med i finalesæsonen, som netop nu stryger over skærmen og lukker dørene på "Badehotellet" efter mere end ti år og et tilsvarende antal sæsoner.

- Jeg er så glad for at være her. Jeg nyder det virkelig, virkelig meget. Jeg er meget beæret over at være med i serien - en international serie og en historisk serie, som betyder meget for mange danskere, lyder det på engelsk fra Anton Rubtsov, der er blevet fløjet ind fra Berlin, hvor han bor, til pressemødet i Danmark forud for premieren.

- Jeg var lidt nervøs inden i dag, fordi det er mit første pressemøde i Danmark - hvor cool er det ikke? Men alle er så venlige, høflige og imødekommende, og når jeg møder åbne mennesker, bliver jeg selv åben, så nervøsiteten var væk med det samme.

Den tyske løjtnant

Anton Rubtsov entrerede "Badehotellets" syvende sæson i 2020 i rollen som den tyske løjtnant Uwe Kiessling, der som en del af værnemagten har besat Danmark og er udstationeret i det nordjyske område, hvor seriens badehotel ligger.

- Jeg prøver stadig at gøre det bedste, jeg kan, og gøre alt for at forberede mig. Men i de første afsnit var jeg lidt nervøs for det internationale, fordi jeg ikke forstod et eneste ord, de sagde på settet. Kun når instruktøren sagde: "Action!", vidste jeg, at jeg skulle i gang. Det var mit nøgleord, fortæller Anton Rubtsov.

- Så jeg var lidt stiv i det, men det var godt i rollen. Men nu har jeg lært, at være mere flydende, stille og rolig og mere afslappet, lyder det fra den 37-årige skuespiller.

Nødtvungent

Som sæsonerne har udviklet sig, har det vist sig, at Uwe Kiessling ikke sympatiserer med nazismen, men nødtvungent er blevet hvervet.

Han og hotellets bestyrerinde, Amanda - spillet af Amalie Dollerup - forelsker sig i hinanden og får kærlighedsbarnet Frida, der blev undfanget, inden krigen, som bragte dem sammen, skilte dem ad igen.

Anton Rubtsov er ikke så aktiv på de sociale medier, men han fornemmer, at mange seere virkelig hepper på Amanda og Uwe Kiessling.

- Alle på produktionen fortæller mig, at Amanda og Uwe er så skønne, og at mange danskere er forelsket i dem, siger Anton Rubtsov og smiler.

Det rører skuespilleren. Især set i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

For der er lignende skæbner i hans egen familie. Hans oldemor var en jødisk kvinde fra Ukraine. Hun flygtede til Tyskland og mødte hans oldefar. Selv er Anton Rubtsov født i Rusland af russiske forældre og opvokset der, indtil familien flyttede til Tyskland.

Må mødes i smug

Om Uwe Kiessling, Amanda og lille Frida bliver genforenet, er et af finalesæsonens store spørgsmål. For nu må de mødes i smug.

Her kaster Anton Rubtsov sig ud i dansk - noget, han faktisk selv har ønsket - da han i rollen som Uwe Kiessling for første gang hilser på sin og Amandas lille datter, Frida, spillet af femårige Lara Azimi-Busekist.

- Replikkerne er meget søde, siger Anton Rubstov og gentager sin replik til lille Frida i rollen som hendes far:

- "Du er den sødeste pige, jeg nogensinde har mødt", siger Anton Rubstov på dansk.

- Jeg har øvet det meget og kan stadig huske det, fortsætter han på engelsk, inden han igen slår over i "Badehotellets" modersmål:

- Jeg snakker en lille smule dansk, siger Anton Rubtsov med et smil og vender igen tilbage på engelsk

- En fra produktionen sendte mig nogle lydfiler, og så prøvede jeg at lære replikkerne fonetisk, for det var umuligt for mig at udtale, da jeg læste dem.

Skulle forklare i lufthavn

Anton Rubtsov er blevet bedre og bedre til at udtale "Badehotellet". Og han blev nødt til at udtale det, da han under coronapandemien rejste frem og tilbage.

Her undrede personalet i Københavns Lufthavn sig over, hvorfor han skulle til Danmark for at arbejde, mens det meste af verden skulle holde sig for sig selv for at isolere smitterisikoen.

Men så blev han genkendt, da han fortalte, at han skulle til Risby-studierne i Albertslund for at optage "Badehotellet":

- Du er skurken!, lød det pludseligt. Og så blev han lukket ind.

- Det sker stadig ude i lufthavnen, fortæller Anton Rubtsov og griner.

- Måske er det anderledes i Tyskland, men min oplevelse er, at danskerne er så høflige. De ville aldrig stirre eller gå hen og sige noget, siger han og fortsætter:

- Men på et julemarked for nogle år siden kom der dog nogle hen og sagde: "Tusind tak for at give os en god oplevelse". Det rører mit hjerte, for det er sådan et rart kompliment, når nogle siger: "Tak for dit arbejde" og ikke bedømmer en og siger: "Det var godt". Eller: "Det var dårligt". De var bare taknemmelige.

Ikke første gang i Danmark

Selv om rollen i "Badehotellet" er Anton Rubtsovs første store internationale, er det faktisk ikke første gang, at han arbejder i Danmark. Han havde en lille rolle i kortfilmen "Halvmand" fra 2016.

Og han tager gerne turen nordpå igen.

- Jeg ville helt bestemt være klar på en anden rolle, hvis der er brug for en tysk skuespiller eller en engelsktalende tysker. Jeg ville elske det, siger Anton Rubtsov.

- Jeg nyder at arbejde i Tyskland, men det er bare endnu en oplevelse til det at arbejde i udlandet og lave internationale ting. Det er altid sjovt at rejse andre steder hen og at møde nye mennesker.

"Badehotellet" kan ses på TV 2 og TV 2 Play hver søndag.

Powered by Labrador CMS