Kendt læge: Konditionen halter

Mogens Kreutzfeldt, der søndag 25. september fylder 75 år, stoppede som landsholdslæge i 2009, men var sidste år med til at redde Christian Eriksens liv

Udgivet Opdateret

Som fodboldlæge har Mogens Kreutzfeldt, der søndag 25. september fylder 75 år, set sin del af overrevne korsbånd, forstuvede ankler og drilske muskelskader. Men han har også oplevet det, der er langt værre.

Lægen fra Snekkersten var fodboldlandsholdets faste læge i perioden 1989-2008. De seneste 11 år har han været medicinsk chef i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), og det var i den rolle, at han havde særligt ansvar under EM-kampene i Parken sidste år.

Reddede Eriksen

Derfor var han en af de første på banen, da den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen faldt om med hjertestop og måtte genoplives.

- Da Christian faldt om, kunne jeg ikke se, hvad der skete. Jeg var bag bænken, men spillernes reaktion var klar: Skynd jer ind, siger Mogens Kreutzfeldt.

Mogens Kreutzfeldt giver her sin vurdering af Michael Laudrups overbelastede akillessene. Billedet er fra 1997.
Mogens Kreutzfeldt giver her sin vurdering af Michael Laudrups overbelastede akillessene. Billedet er fra 1997.

Han kunne blandt andet fortælle Christian Eriksens kæreste på sidelinjen, at genoplivningen af fodboldspilleren var vellykket. Senere kunne han også overbringe kronprinsparret gode nyheder fra Rigshospitalet, der kunne meddele, at Eriksen atter var fuldt kontaktbar.

Konditionen halter

Selv om det er 14 år siden, at Kreutzfeldt senest var læge på A-landsholdet, ser han stadig mange af fortidens landsholdskæmper. Kreutzfeldt er således fortsat læge, når oldboyslandsholdet spiller kampe. Men her er konditionen oftest den største skavank, bemærker han kækt.

Når han holder guldbryllup med konen Helene til november, er blandt andre Michael Laudrup og Peter Schmeichel med på gæstelisten, der også tæller guldbryllupsparrets to børn og fire børnebørn.

Kører på Olsens motorcykel

I dag er han fortsat ekstern overlæge ved Gildhøj Privathospital, hvor han primært tilser patienter fra idrættens verden.

Mogens Kreutzfeldt elsker at gå på jagt, fiske og køre på motorcykel i sin fritid - han kører eksempelvis rundt på en Yamaha, han fik af ekslandstræner Morten Olsen til sin 70-års fødselsdag.

Powered by Labrador CMS