Kun én ud af 21 stoppede

De fleste bilister kørte forbi uden at sikre sig, om nogen i den totalskadede bil havde brug for hjælp

Udgivet Opdateret

Det er den 7. april og journalist Gert Eilrich er på vej fra Varde og er alene på landevejen med de maksimalt tilladte 80 km/t - tror han...

Pludselig flænger et øredøvende brag stilheden i den frostklare nat på den mørklagte Åbenråvej ved Rødding i Sønderjylland.

- Jeg ser intet, før der lyder et kæmpe brag, alle airbags bliver udløst og kabinen stinker af røg og er tåget.

- I et splitsekund ser jeg kroppen af en kronhjort mod forruden. Der går yderligere nogle sekunder, hvor jeg intet fatter af, hvad der er sket - indtil det går op for mig, at en kronhjort er løbet lige ud foran mig, skriver Gert Eilrich på Facebook.

Kører forbi

Fronten på Gert Eilrichs Nissan Qashqai er fuldstændig smadret, og vragdele er spredt ud over begge vejbaner på landevejen.

Til alt held holder hans bil stadig nogenlunde lige på vejen i "hans egen kørebane", men den holder samtidig et lidt farligt sted, fortæller han til Newsbreak.dk.

- De første 10-15 minutter er jeg noget rystet, men jeg registrerer, at mindst to modkørende, som blændede lyset op og ned igen, kørte forbi og igennem og hen over alle vragdelene, selv om jeg sad og gestikulerede inde i bilen og prøvede at få dem til at stoppe, siger Gert Eilrich til Newsbreak.dk.

I alt kørte 21 bilister forbi ulykkesstedet, og kun én stoppede - en ung kvinde, der spurgte , om han manglede hjælp.

Sænk farten

Gert Eilrich er fysisk mørbanket efter det voldsomme sammenstød, men kan selv komme ud af bilen, hvor han venter to timer på Vejhjælp, mens biler kører forbi, som om intet er hændt.

- Jeg vil på ingen måde lyde fordømmende eller vred, men jeg havde nok regnet med en slags "trafikal medlidenhed" fra de andre bilister.

- Jeg er ikke den frelste type, og jeg kan godt sætte mig ind i, at man kan tænke, "tør jeg involvere mig", når man kommer frem mod og passerer et ulykkessted.

- Men jeg vil godt opfordre til, at man i en sådan situation sænker farten så tilpas meget, at man kan nå at se, om der sidder nødstedte, fastklemte mennesker i en havareret bil, som har brug for hjælp, siger Gert Eilrich til Newsbreak.dk.

Kronhjorten var blevet hårdt kvæstet ved sammenstødet og folk og hunde fra Dansk Schweisshundeforening fik den hurtigt lokaliseret et stykke fra ulykkesstedet og aflivede det sårede dyr.

Gert Eilrichs Nissan Qashqai blev totalskadet ved det voldsomme møde med kronhjorten. Han føler sig ok fysisk en uge efter ulykken, men det sidder stadig i ham rent mentalt.
Gert Eilrichs Nissan Qashqai blev totalskadet ved det voldsomme møde med kronhjorten. Han føler sig ok fysisk en uge efter ulykken, men det sidder stadig i ham rent mentalt.
Powered by Labrador CMS