Landmand misbrugte ukrainsk praktikant

Byretten har dømt en jysk landmand for groft uagtsomt at have beskæftiget en udenlandsk medarbejder ulovligt. Landmanden har anket dommen

Udgivet Opdateret

Citathistorie: Fagbladet 3F

Retten i Holstebro har dømt en landmand og hans virksomhed for brug af ulovlig arbejdskraft. Sagen drejer sig om bøder for i alt 105.000 kroner for brud på udlændingeloven.

Det viser en dom fra retten, som Fagbladet 3F har fået udleveret.

Sagen handler om landmandens beskæftigelse af en ung mand fra Ukraine.

Ifølge landmandens forklaring under retssagen blev ukraineren 24. september 2018 ansat som landbrugspraktikant på hans gård via det vestjyske formidlingsbureau Workadvice.

Da den ukrainske landbrugspraktikants tilladelse til at arbejde og opholde sig i Danmark udløb 23. marts 2020, opstod sagen om brud på udlændingeloven. 

For herefter kunne ukraineren ikke længere arbejde lovligt i Danmark uden en ny arbejdstilladelse.

Fortsatte arbejdet

Men landmanden fortsatte sin – nu ulovlige – beskæftigelse af ukraineren frem til 31. august 2020, har byretten afgjort.

Ifølge retsbogen fra Retten i Holstebro var landmanden klar over arbejdstilladelsens udløb, men landmanden havde brug for ukrainerens arbejdskraft, så udlændingen blev ved med at arbejde på gården.

"Groft uagtsomt"

Byretten mener, at landmanden har handlet “groft uagtsomt”. 

Landmanden er derfor blevet idømt en personlig bøde på 30.000 kroner, mens hans virksomhed er idømt en bøde på 75.000 kroner for overtrædelse af udlændingeloven.

Den vestjyske landmand mener ikke, at dommen er fair og oplyser, at han har anket byrettens dom til landsretten, hvilket Retten i Holstebro har bekræftet over for Fagbladet 3F.

Powered by Labrador CMS