Laveste niveau i mange år

Nye handelstal fra Boligsiden viser, at der er solgt knap 7.800 boliger i maj måned. Det er laveste niveau for måneden siden 2016.

Udgivet Opdateret

Boligsalget har artet sig anderledes, end det plejer at gøre i maj måned.

Det viser helt nye handelstal fra Boligsiden.

I maj blev der nemlig 'blot' solgt 7.790 boliger.

Det er væsentlig færre, end der er solgt i tilsvarende måned i de foregående år. Faktisk skal vi helt tilbage til maj 2016 for at finde et lavere resultat for årets sidste forårsmåned.

-Det er tydeligt, at der er sket noget med boligsalget i løbet af foråret. Marts bød således på årets hidtil højeste månedsresultat med næsten 8.200 solgte boliger, hvorefter der skete et fald i april. Og selvom salget steg lidt igen i maj, er antallet af handler stadig færre, end vi typisk registrerer på denne tid af året, oplyser Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden i en pressemeddelelse og tilføjer:

-Vi ser normalt en stigning i boligsalget i forårsmånederne fra marts til maj, hvilket ikke er sket i år. Det hænger naturligvis sammen med et stigende renteniveau, der gør det dyrere for boligkøberne at finansiere deres nye bolig, ligesom stigende inflation og krigen i Ukraine bidrager til en usikkerhed, som får flere købere til at tøve og overveje deres boligkøb en ekstra gang.

Selvom der fortsat er mange handler i markedet, så er antallet af salg aftagende, lyder det fra Boligsiden.dk.
Selvom der fortsat er mange handler i markedet, så er antallet af salg aftagende, lyder det fra Boligsiden.dk.

Aftagende salg

Tendensen er ens, når vi ser på huse og lejligheder.

I maj blev der solgt 4.678 villaer og rækkehuse samt 1.405 lejligheder.

I begge tilfælde er der tale om et lavere maj-niveau end i de foregående år - men dog en stigning fra april til maj.

-Det stemmer godt overens med de øvrige tendenser, vi har observeret på boligmarkedet for nylig. Det stigende udbud og de stagnerende priser, som har været gældende i maj, er udtryk for, at der er sket en opbremsning i antallet af handler. Men når det er sagt, er det samtidig vigtigt at understrege, at salget langtfra er gået i stå, siger Birgit Daetz.

Powered by Labrador CMS