Manden bag ikonisk landsholdssang

Flemming Antony er bedst kendt for sine mange dansktopsange, men har gennem størstedelen af sit liv arbejdet som journalist. Onsdag 22. juni bliver han 75 år

Udgivet Opdateret

Langt de fleste danskere har på et tidspunkt sunget med på en af hans mange sange.

Flemming Antony er manden bag en af Danmarks bedst kendte fodboldslagsange i form af "Rød-hvide farver", der blev udgivet i 1972. 

Han skrev sangen til det daværende herrelandshold, som han også indspillede sangen med i forbindelse med De Olympiske Lege i München.

Onsdag den 22. juni fylder københavneren med de sydsjællandske rødder 75 år.

Lavede ikonisk slagsang

På sit cv står han også noteret som forfatter til den ikoniske slagsang "Og det var Danmark!".

Den dag i dag skråles omkvædet med "olé, olé, olé" fortsat i de danske gader og på tilskuerlægterne som opbakning til danske atleter.

Selv om Flemming Antony nok bedst huskes for sine år i dansktoppen, hvor han sang sig ind i hjerterne på det danske folk, så har han gennem over et halvt århundrede også slået sine folder som journalist.

- Jeg elsker at skrive. Jeg har aldrig pralet af at være nogen god sanger, men jeg er fandeme en god journalist, siger han.

Startede som sportsjournalist

Som blot 15-årig begyndte han at skrive om sport til en avis i Vanløse, hvor han boede og gennem en årrække også spillede fodbold.

Mens sangstemmen er knap så aktiv som tidligere, så fører han fortsat pennen som journalist for 2700-netavisen.dk, som han selv startede i 2013.

På netavisen leverer han ene mand lokalnyt i Brønshøj og Husum, som han har stort kendskab til efter sine mange år som ejer og chefredaktør på Brønshøj-Husum Avis. 

Flemming Antony optrådte til et arrangement ved Salling i Aarhus i forbindelse med VM i fodbold i 2010. Onsdag 22. juni bliver han 75 år.
Flemming Antony optrådte til et arrangement ved Salling i Aarhus i forbindelse med VM i fodbold i 2010. Onsdag 22. juni bliver han 75 år.

Ingen alder

Han får en gang imellem hjælp af nogle venner til billeder, og når der skal skrives nyt om fugle.

- Nu bliver jeg 75 år, men jeg føler slet ikke, at jeg passer til den alder. Der er alt for meget gang i mig, siger han.

Når han ikke slår på tastaturet for sin lokalavis, holder han meget af at holde foredrag, hvor han har masser af anekdoter at give af, siger han.

Aktiv i sin fritid

I fritiden snører han sine indendørssko for at spille både fodbold og badminton med venner i Grøndal MultiCenter, der ligger i Københavns Nordvestkvarter.

Han bor med sin kone Heidi på en stor gård i Sydsjælland. Der vil de samle den nærmeste familie til fejringen af den halvrunde fødselsdag.

Powered by Labrador CMS