Minister indkaldes til samråd

Socialordfører Mette Thiesen (NB) kalder socialminister Astrid Krag (S) i samråd efter afsløringer om lovbrud i børnesager

Astrid Krag indkaldes nu til samråd.
Udgivet Opdateret

Citathistorie: Radio24syv.

På baggrund af 24syvs afsløringer om systematiske sagsbehandlingsfejl, lovbrud og potentielt embedsmisbrug i Langeland Kommune, har Nye Borgerliges Mette Thiesen nu indkaldt social- og ældreminister Astrid Krag (S) til samråd om sagen.

- Det er grotesk, at en myndighed kan begå så grove lovbrud i sager, hvor forældre får taget deres børn fra sig. Jeg vil bede ministeren redegøre for, hvordan regeringen vil sikre, at det her ikke kan ske i fremtiden,” siger Mette Thiesen til Reporterne på 24syv.

Flere lovbrud

Over de seneste uger har 24syv afsløret en række lovbrud i børnesager i Langelands Kommune, hvor forældre blandt andet har fået skrevet opdigtede psykiske diagnoser og fiktive notater ind i deres journaler.

I ét tilfælde har børn- og ungechefen i kommunen selv begået lovbrud i en børnesag ved at videregive fortrolige oplysninger til familiens nabo.

Borgmester fastholder

Borgmester i Langeland Kommune, Tonni Hansen (SF) fastholder, at han har fuld tillid til sin forvaltning. 

Dog mener flere af hans kolleger i byrådet, at de fejlbehæftede sager nu skal gå om.

Det sker efter, at formanden for Børne- Skoleudvalget i Langeland Kommune Søren Ramsing (B) har udtalt, at han ønsker at få 60 tvangsanbringelsessager genbehandlet.

Møder opbakning

Han møder nu opbakning fra sine kolleger på Christiansborg. 

Socialordfører for Radikale Venstre, Christina Thorholm (B), og socialordfører for Venstre, Marlene Ambo-Rasmussen (V) mener også, at Langeland Kommune bør lade sagerne gå om.

- Det er helt afgørende for borgernes retssikkerhed, at en myndighed overholder lovgivningen. Hvis en kommune begår lovbrud som dem, der er sket her, så har de et ansvar for selv at rette op på fejlene, siger Marlene Ambo-Rasmussen.

Powered by Labrador CMS