Nu kommer træls vejrskifte

Man skal nyde solens stråler og de lune temperaturer så længe, det varer, for vejret skifter i løbet af dagen og frem mod weekenden

I den østlige del af Danmark bliver vejret solrigt, imens der tegner sig et andet billede i den nordvestlige del.
I den østlige del af Danmark bliver vejret solrigt, imens der tegner sig et andet billede i den nordvestlige del.
Udgivet Opdateret

Vejret starter ud med at være solrigt og sommerligt i den østlige del af landet fredag, imens det bliver mere ustadigt i Nord- og Vestjylland. Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

- Især i den østlige del af Danmark holder vejret tørt, og der vil der være perioder med sol, fortæller Frank Nielsen, som er vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

Temperaturen vil ligge på 18-23 graders varme. Og østpå kan den snige sig helt op på 25 grader.

Koldfront rammer

Vi lægger ud med svag til jævn vind fra syd og sydvest, men i dagens løb tiltager vinden og bliver let til frisk fra vest og sydvest.

Hele Danmark bliver ramt af en koldfront i løbet af dagen.

- Koldfronten passerer først ind over den nordvestlige del af Danmark, hvor vejret vil være skyet, og der er risiko for stedvis regn og byger. Men koldfronten fortsætter så videre til resten af landet, fortæller vagtchefen. 

Vejret ændrer sig

Frem mod og i weekenden vil vi opleve, at vejret skifter, oplyser vagtchefen.

- Weekendvejret bliver mere overskyet og blæsende, og temperaturen falder en smule. Det er slut med de sommerlige temperaturer, siger Frank Nielsen. 

Både lørdag og søndag byder på temperaturer på 17-21 grader. 

Powered by Labrador CMS