Nu vil Putin svare Danmark igen

Danmark udviser 15 russere. Ifølge regeringen er der tale om spioner. Russerne afviser anklagen

Udgivet Opdateret

Den russiske ambassade kalder dansk spionanklage for ubegrundet og siger, at der vil komme en modreaktion fra russisk side.

Det er uvist, hvordan russerne konkret vil reagere.

- Det vil ikke forblive ubesvaret, skriver ambassaden i en mail til Ritzau, efter at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har meddelt, at regeringen udviser 15 russere for spionage på dansk jord.

Ødelægger russiske forhold

De 15 russere har 14 dage til at forlade Danmark.

Den russiske ambassade skriver, at der ingen beviser er for anklagen. Trækket fra dansk side har kun til formål at ødelægge forholdet mellem Rusland og Danmark yderligere, skriver ambassaden.

Ifølge ambassaden har den russiske ambassadør i Danmark, Vladimir V. Barbin, været indkaldt til et møde i Udenrigsministeriet. Her fik han at vide, at de 15 russere skulle udvises for spionage.

Millioner på flugt

- Der blev ikke fremlagt beviser, skriver ambassaden.

Den understreger desuden, at alle ansatte på ambassaden følger reglerne for diplomater. Ergo der er ikke russiske spioner i Danmark, mener russerne.

Udvisningerne finder sted, efter at Rusland i slutningen af februar invaderede naboen Ukraine. Krigen i Ukraine er fortsat i gang. Den har blandt andet ført til, at flere millioner ukrainere er flygtet til andre lande. Heriblandt Danmark.

Den russiske ambassadør og resten af ambassaden i København ikke omfattet af udvisningen. Det har Udenrigsministeriet oplyst.

Rusland lover nu en modreaktion.
Rusland lover nu en modreaktion.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS