Nyt angreb af frygtet sygdom

Fugleinfluenzaen kan smitte til mennesker, selv om risikoen er lille

Myndighederne går hårdt til værks for at bekæmpe sygdommen.
Myndighederne går hårdt til værks for at bekæmpe sygdommen.
Udgivet Opdateret

Blot to dage efter en større kalkunbesætning ved Slagelse blev ramt af fugleinfluenza, er endnu en besætning blevet smittet. Denne gang drejer sig om en mindre hobbybesætning med omkring 50 dyr, blandt andet gæs, høns og ænder.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelse.
Den lille hobbybesætning ligger mindre end en kilometer fra den kalkunbesætning, som søndag blev erklæret smittet. 

Her gik Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen tirsdag i gang med at aflive de 28.000 kalkuner på farmen. Også fuglene i hobbybesætningen bliver nu aflivet af Fødevarestyrelsen.

Vær på vagt

- Det nye fund i Boeslunde viser, at alle skal være på vagt, uanset om man har en stor erhvervsfjerkræbesætning eller blot en håndfuld høns i baghaven. Fugleinfluenzaen er derude. Sygdommen smitter dyrene. Derfor er det så vigtigt, at alle med fjerkræ følger reglerne, understreger kontorchef i Fødevarestyrelsen, Camilla Brasch Andersen.

Kan smitte til mennesker

Den aktuelle fugleinfluenzavariant kan være dødelig for fugle, og kan i sjældne tilfælde smitte til mennesker, der har tæt kontakt til fjerkræ. 

På baggrund af de nuværende informationer vurderer Dansk Veterinær Konsortium, at risikoen for smitte til mennesker er lav.

Du kan læse mere om råd, og de regler du skal følge under et udbrud af fugleinfluenza, på Fødevarestyrelsen.dk

Powered by Labrador CMS