Penge til de ældre kan ryge

Det kalder på en økonomisk kompensation fra staten for at dække udgifterne til ny kostbar tilskudsmedicin og et stort efterslæb på inflation

Udgivet Opdateret

Når der kommer flere ældre, så skal pengene til sundhedsvæsnet følge med. Det har regeringen lovet i forhandlingerne om næste års økonomi for hospitaler og regioner. Pengene til de demografiske udfordringer vil imidlertid blive spist op af store merudgifter, hvis ikke regeringen går ind og dækker dem. 

Det fastslår Anders Kühnau, formand for Danske Regioner, ifølge en pressemeddelelse fra organisationen. 

Klinger hult

- Regeringens løfte om at dække udgifter til demografi klinger noget hult, hvis den ikke samtidig forholder sig til den økonomiske virkelighed, som regionerne står i. De seneste to år har regionerne mistet penge, fordi de ikke har fået fuld kompensation for inflationen. Det påvirker den økonomi, som regionerne har til at behandle patienterne og afvikle ventelister i 2023, fortæller han og tilføjer:

Til gavn

- Regionerne skal desuden dække de voksende udgifter til ny tilskudsmedicin, som fx flere og flere diabetikere får via egen læge. Det er til gavn for borgerne, men det kommer med en regning. Faktisk viser vores prognose, at hver en krone regeringen lovede ville gå til demografien i år ender med at gå til medicin i stedet.

Rammer ventelister

Nye tal for inflationen i 2022, som Danske Regioner har fået, viser at den manglende kompensation svarer til det beløb, der blev afsat til demografi. Midlerne til flere ældre er dermed blevet udhulet de seneste to år.

Må skrue ned

Pengene kan ikke række, lyder det fra Danske Regioner.
Pengene kan ikke række, lyder det fra Danske Regioner.
Powered by Labrador CMS