Prischok på toiletpapir

Er nødt til hæve priserne på deres hygiejne - og sundhedsprodukter markant

Udgivet Opdateret

En af de store hygiejne- og toiletpapirsvirksomheder i norden, Essity, melder nu ud, at de er nødt til hæve priserne på deres hygiejne - og sundhedsprodukter markant. 

Det sker fordi priserne på elektricitet og gas er steget kraftigt siden juli 2022. 

Omkostningerne til virksomhedens råvarer er også steget markant i tredje kvartal. 

Essity annoncerer derfor nye omfattende prisstigninger for alle produktkategorier og markeder.

 ”Vi er i stadig kraftigere modvind med hensyn til udgifterne. Vi vil håndtere situationen gennem nye omfattende prisstigninger og energipristillæg, og fortsætter med at investere i vores stærke tilbud med førende varemærker,” siger Magnus Groth, administrerende direktør i Essity i en pressemeddelelse. 

Toiletpapir på holder. (Arkivfoto)
Toiletpapir på holder. (Arkivfoto)

Hvornår det sker, og hvor meget varerne vil stige i pris, vil blive styret lokalt.

Newsbreak.dk har talt med Karl Stoltz, som er pressemedarbejder i Essity, og han bekræfter, at produkterne vil stige. Også i Danmark. 

Baby-bleer

- Disse prisstigninger vil påvirke alle vores markeder. Inklusive Danmark. Og alle vores produktkategorier. Som er baby-bleer, hygiejne-produkter til kvinder,  inkontinens-produkter, toiletpapir og så videre.

Ved du, hvor mange procent priserne vil stige med?

- Nej, vi giver ikke nogen tal. Det bliver afgjort på hvert marked. Det bliver forskelligt for hvert marked, siger Karl Stoltz. 

 Og der er altså ikke tale om et lille uanseeligt firma. Det er meget velkendte mærker og store firmaer, som Essity distribuerer for, og derfor vil rigtig mange danskere blive ramt af prisstigningerne. 

- Vi sælger Tork - professionelle hygiejneprodukter, Libero babybleer, Libresse - hygiejneprodukter til kvinder, Tena - inkontinensprodukter, men vi har også produkter til medicinske løsninger - som for eksempel bandage, siger Karl Stoltz til Newsbreak.dk.

Han fortæller dog, at det ikke er Essity, der vil sætte priserne ude i de enkelte butikker. 

Powered by Labrador CMS