Rammer skarpt hjørne

Er det klædeligt at samle på golfkøller og rødvin eller at være så optaget af livet, at man ikke har tid til det? Klart det sidste, mener Thomas Blachman

Udgivet Opdateret

Engang var det et fåtal af danskerne, der kunne sige, hvem Thomas Blachman er. Sådan forholder det sig nok ikke længere.

Som mangeårig dommer i det populære tv-program "X Factor" er han blevet landskendt for sin hårde og kontante tone, men også for sin musikalske begavelse.

2. april fylder Thomas Blachman, som foruden "X Factor"-dommer er jazzmusiker, komponist og producer, 60 år.

15. sæson 

I år var hans 15. sæson som dommer i musikprogrammet.

Med undtagelse af en enkelt sæson tilbage i 2010 har han været med, siden det fik dansk premiere i 2008.

I et interview tidligere i år fortalte han, at han ikke rigtig har skænket det en tanke, at han nu runder et skarpt aldersmæssigt hjørne.

Langtfra tilfældigt

- Tiden til at reflektere er måske ikke min stærke side. Men jeg er godt klar over, at det er en moden mands alder. Så kan man diskutere, hvad der ikke er klædeligt, når man bliver 60.

- Er det klædeligt at sidde og samle på golfkøller, rødvin og kuglepenne? Eller er det klædeligt at være så optaget af livet, så man ikke har tid til den slags pis? Jeg vil holde på det sidste, sagde han.

Det er langtfra tilfældigt, at Blachman endte som dommer på musikprogrammet. 

Har en bachelorgrad

Han har en stor viden om og kærlighed til musikkens verden. En kærlighed, der går langt tilbage.

- Det var et sted for mig at gå hen, fordi jeg var ikke den store til at læse bøger. Der var mange døre, der var lidt lukkede i forhold til min ordblindhed og alt muligt andet, har han fortalt.

Meget af hans musikalitet har formet sig i udlandet. Multiinstrumentalisten har en bachelorgrad i jazzkomposition fra Berklee College of Music i Boston, USA.

Sammen med Al Agami

Da han vendte hjem, var han med til at danne gruppen Page One. 

I 1990'erne slog han sig sammen med rapperen Al Agami og popproduceren Remee og kombinerede jazz og pop.

I 2008 entrerede han så bedste sendetid, da "X Factor" fik premiere på de danske tv-skærme, efter at DR havde købt konceptet, som TV 2 siden har overtaget.

Far til fire 

Dengang var Blachman 45 år. 15 år senere er han nærmest ansigtet på programmet, som han stadig nyder at være med til at lave.

Privat er Thomas Blachman far til fire.

I efteråret fødte hans forlovede, den svenske poet og sangerinde Julia Werup, parrets lille pige. Sammen har de også en søn. Og så har Thomas Blachman også to store børn fra sit første ægteskab.

Foruden at være dommer i 'X Factor' er Thomas Blachman jazzmusiker, komponist og producer. 2. april fylder han 60 år. (Arkivfoto).
Foruden at være dommer i "X Factor" er Thomas Blachman jazzmusiker, komponist og producer. 2. april fylder han 60 år. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS