Raser over EM-fest

Danmarks nederlag torsdag aften udløste tilsyneladende frustrationer blandt danske fans. Det gik ud over store dele af Aarhus midtby, som så helt hærget ud fredag morgen

Der lå skrald og glasskår i Rådhusparken fredag morgen. Aarhus Kommune måtte helt ekstraordinært tage fejemaskiner i brug og sætte ekstra mandskab ind.
Der lå skrald og glasskår i Rådhusparken fredag morgen. Aarhus Kommune måtte helt ekstraordinært tage fejemaskiner i brug og sætte ekstra mandskab ind.

Tophistorie: TV 2 Østjylland

Fredag morgen bar Aarhus midtby præg af, at Danmark tabte EM-kampen mod Belgien torsdag aften.

Det fortæller Kim Gulvad Svendsen, der er driftschef ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, til TV2 Østjylland.

- Min teamleder sagde, at man kunne se ned gennem strøget, at der var væsentligt mere beskidt, og der havde været virkelig mange folk, der havde været frustreret - eller også havde de været virkelig dårlige til at træffe beslutninger i går, siger han.

Det var især på Strøget og ved Rådhusparken, der ifølge driftschefen så hærget ud fredag morgen. De måtte sætte tre ekstra medarbejdere i gang med at rydde op, og det har taget tre og en halv time.

- Det her er helt vildt. Det er noget helt andet, end vi normalt plejer at se. Det er altså ret meget ekstra arbejde, og det betyder immervæk noget, siger Kim Gulvad Svendsen.

Fyldt med glasskår

Ved Rådhusparken havde der blandt andet været fyldt med glasskår fra knuste flasker, som både lå på cykelstien og på kørebanen ved Frederiks Allé.

- Vi var nødt til at bruge fejemaskiner, og det plejer vi aldrig at bruge i det område.
Årsagen, til at det især er Rådhusparken, der er blevet hårdt ramt efter EM-kampen i går, er, at kampen blev vist på storskærm på den anden side af gaden ved Musikhuset.

- Vi kan se, at folk er blevet opmærksomme på, at de kan sidde i Rådhusparken og se storskærmene derfra. Vi er i dialog med arrangøren fra Musikhuset, som også kan se, at det ikke er optimalt, siger Kim Gulvad Svendsen.

- Vi er alle enige om, at det her er en uholdbar situation, og at vi skal have ændret på noget inden næste kamp.

Driftschefen tilføjer, at der til gengæld var meget pænere i Botanisk Have, end der plejer at være.

Powered by Labrador CMS