Så mange tyvstarter

45 procent tager forskud på glæden og skraber alle felterne på Quicks juleskrabekalender før tid

Udgivet Opdateret

Hvis du er en af dem, der i ren spænding eller utålmodighed, ikke kan dy sig og skraber forud på den velkendte juleskrabekalender, er du langtfra alene.

Således angiver 45 procent af respondenterne i en ny undersøgelse, der er foretaget af analyseinstituttet YouGov, at de ikke kan vente med at skrabe alle felterne i håbet om at vinde en af de fem milliongevinster.

Det skriver Danske Spil i en pressemeddelelse.

Af de personer, der tyvstarter, svarer 45 procent, at de er for utålmodige, mens 39 procent siger, at det er selve spændingen om en mulig gevinst, der får dem til at skrabe forud.

Kan godt forstå det

- Vi har designet kalenderen, så man kan hygge sig med den gennem hele julemåneden, men folk bestemmer selvfølgelig helt selv, om de vil skrabe alle felterne før den 24. december, siger Malene Mølgaard, administrerende direktør hos Danske Lotteri Spil, i pressemeddelelsen.

Hun tilføjer, at hun "sagtens forstår", hvorfor man kan have lyst til at tyvstarte og understreger, at Danske Spil gerne udbetaler gevinster allerede før juleaften, så "de kan nå at bidrage til den gode julestemning".

En ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov viser, at 45 procent af danskerne skraber alle felterne på Quicks juleskrabekalender før 24. december.
En ny undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov viser, at 45 procent af danskerne skraber alle felterne på Quicks juleskrabekalender før 24. december.

Utålmodighedstest

Skrabekalenderen er blevet den ultimative utålmodighedstest, fordi den er traditionel, enkel at gå til og har en unik blanding af hygge og spænding, mener direktøren.

Og den kan "måske forsøde selve juleaften med lidt større gaver og noget ekstra lækkert på middagsbordet".

Den populære julekalender fra Quick er igen i år blevet trykt i over to millioner eksemplarer og kan findes i butikker i hele landet. Siden 1994 er der vundet i alt 72 millioner kroner i førstepræmier.

Danske Spils lotterier

Danske Spil udbyder tre forskellige lotto-spil til sine kunder, Lotto, Onsdags Lotto og Eurojackpot:

* Lotto er Danske Spils ældste og nok mest kendte talspil, som blev lanceret tilbage i 1989. Spillet har ændret sig lidt i årenes løb, men på trods af det, er det svært at finde en dansker, som ikke er bekendt med spillet eller sloganet “Tænk, hvis du vandt!”. Der er spænding hver uge, når tallene hopper rundt i maskinen, og de 7 vindertal skal trækkes.

* Onsdags Lotto startede 17 marts 1993 (indtil februar 2001 var navnet Viking Lotto). Spillet er et fælles nordisk spil, hvor Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland og Litauen spiller om en fælles førstepræmiepulje og Superpulje.

* Eurojackpot blev lanceret den 23.marts 2012 og er dermed det nyeste lotterispil. Populariteten af spillet er steget støt siden lanceringen, hvilket er forståeligt, for i Eurojackpot er der altid minimum 63 millioner i 1. præmiepuljen, og den når hurtigt svimlende højder. Årsagen til at puljerne altid starter stort og hurtigt bliver gigantisk store er, at spillet spilles mellem flere europæiske lande. Følgende lande deltager i Eurojackpot: Danmark, Estland, Finland, Holland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Norge, Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Spanien Sverige og Ungarn.

Kilde: Danske Spil.

Udstilles på Nationalmuseet

To gange er det sket, at en skrabekalender med førstepræmien på en million kroner er blevet købt i Bilka i Næstved. En enkelt gang er det også sket i brugsen i Nanortalik i Grønland.

For første gang skal skrabekalenderen i år udstilles på Nationalmuseet og indgå i en udstilling om julens traditioner.

Powered by Labrador CMS