Se Lise Nørgaards liv i billeder

Hun blev oprindeligt udlært på Roskilde Dagblad og blev folkeeje med den ikoniske tv-serie "Matador"

Udgivet Opdateret

Otte gange er tv-serien "Matador" rullet over skærmen på DR, senest i 2020. Alle gange med tårnhøje seertal.

Nu er manuskriptforfatteren bag den ikoniske og folkekære serie, journalist og forfatter Lise Nørgaard, gået bort i en alder af 105 år.`

Komponisten Bent Fabricius-Bjerre komponerede titelmelodien til 'Matador'. Her ses han i selskab med Lise Nørgaard. Fabricius-Bjerre døde i 2020 i en alder af 95. (Arkivfoto).
Komponisten Bent Fabricius-Bjerre komponerede titelmelodien til "Matador". Her ses han i selskab med Lise Nørgaard. Fabricius-Bjerre døde i 2020 i en alder af 95. (Arkivfoto).

Mangeårig journalist

Lise Nørgaard blev udlært på Roskilde Dagblad, hvor hun kom i lære som 18-årig og arbejdede som journalist i 14 år.

Siden kom hun til dagbladet Politiken i 19 år, hvor hun var med til at udvikle blandt andet forbrugerjournalistikken.

Lise Nørgaard blev udlært på Roskilde Dagblad, hvor hun arbejdede som journalist i 14 år. Siden kom hun til dagbladet Politiken, hvor hun var med til at udvikle avisens i dag så velkendte forbrugerjournalistik. (Arkivfoto).
Lise Nørgaard blev udlært på Roskilde Dagblad, hvor hun arbejdede som journalist i 14 år. Siden kom hun til dagbladet Politiken, hvor hun var med til at udvikle avisens i dag så velkendte forbrugerjournalistik. (Arkivfoto).

Skrev flere manuskripter

Sideløbende skrev hun manuskripter, blandt andet til to Dirch Passer-film og serien "Huset på Christianshavn", inden hun skabte "Matador" i slutningen af 1970'erne.

Lise Nørgaard skrev desuden en række populære bøger, herunder "Kun en pige", der også blev filmatiseret, og "De sendte en dame".

En af de mest produktive instruktører i dansk filmhistorie, Erik Balling, instruerede tv-serien 'Matador'. Her ses han sammen med tv-seriens manuskriptforfatter, Lise Nørgaard. (Arkivfoto).
En af de mest produktive instruktører i dansk filmhistorie, Erik Balling, instruerede tv-serien "Matador". Her ses han sammen med tv-seriens manuskriptforfatter, Lise Nørgaard. (Arkivfoto).
Lise Nørgaard er især kendt som manuskriptforfatter til den folkekære tv-serie 'Matador' om livet i den fiktive købstad Korsbæk. Serien har været vist otte gange - senest i 2020 - på DR TV. (Arkivfoto).
Lise Nørgaard er især kendt som manuskriptforfatter til den folkekære tv-serie "Matador" om livet i den fiktive købstad Korsbæk. Serien har været vist otte gange - senest i 2020 - på DR TV. (Arkivfoto).

LISE NØRGAARD BLÅ BOG

Lise Nørgaard døde søndag i en alder af 105 år. Her er en blå bog om journalisten og forfatteren.

* Navn: Lise Nørgaard (fødenavn Elise Jensen).

* Født 14. juni 1917 - død 1. januar 2023.

* Fødested: Roskilde.

* Nationalitet: Dansk.

* Uddannelse: Journalist.

* Karriere: Ansat ved blandt andet Politiken, Ugebladet Hjemmet og Berlingske.

* Forfatter til flere bøger, heriblandt "Kun en pige" og "De sendte en dame".

* Især bredt kendt for sit arbejde som manuskriptforfatter på tv-serien "Matador".

* Var gift med først Mogens Flindt Nielsen og siden Jens Nørgaard.

Berlingske, Litteratursiden, Wikipedia, Den Store Danske.

Kilde: Berlingske, Litteratursiden, Wikipedia, Den Store Danske.

Powered by Labrador CMS