Sidste nyt om influenza-smitten

 Statens Serum Institut følger situationen nøje

Udgivet Opdateret

For fjerde uge i træk er antallet af påviste tilfælde og indlæggelser med covid-19 faldet.

Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut, SSI. Tallene dækker over smittede i anden uge af januar.

Tallene fra SSI kommer hver onsdag med en ugentligt opdatering på influenza, covid-19, RS-virus og andre luftvejssygdomme.

Du kan selv være med til at gøre noget for at undgå influenza. Foto: Colourbox.

På retræte

Hos SSI er man glad for, at forekomsten af sygdommene er på retræte, fortæller Bolette Søborg, der er overlæge og sektionsleder hos SSI.

- Det er bestemt en positiv udvikling. Det vi kan se, er, at covid har fyldt rigtigt meget. Den er nu nede på et langt lavere niveau, og det vil man tydeligt kunne mærke derude med antallet af smittede, siger hun.

Samme niveau

Smitten med influenza er nogenlunde på samme niveau som uge 1, mens antallet af indlæggelser med influenza er faldet en smule, fortæller Bolette Søgaard.

- Men det er ikke sådan, at vi nu med sikkerhed kan sige, at influenza ikke kommer igen, siger hun.

Fakta om influenza

Ifølge Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen dør mellem 1000-2000 personer årligt på grund af influenza. Er der epidemi af influenza skønnes op mod 20% af den danske befolkning at blive smittet.

Ifølge Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen kan op mod 500 dødsfald potentielt forebygges hvert år, hvis den nuværende vaccinationsdækning hæves til de anbefalede 75%.

Risikogruopperne, der særligt kan drage nytte af en influenzavaccine er ældre, kronisk syge og gravide. Mere end 1.750.000 mennesker vurderes at være at finde i disse tre befolkningsgrupper.

Kilder: Sundhedsstyrelsen. 

Powered by Labrador CMS