Skat finder fejl hos 90 procent

Skattestyrelsen har fundet fejl i 90 procent af en række sager om moms og sendt store ekstraregninger

Udgivet Opdateret

KORT RESUME AF ARTIKLEN

Skattestyrelsen har sendt ekstra momsregninger for 191 millioner kroner til små- og mellemstore virksomheder som led i et kontrolprojekt.

Kontrollen retter sig mod virksomheder, der undlader at angive moms, har afvist momsregistrering, eller er tvangsafmeldt momsregistreringen.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Skattestyrelsen har siden 2021 sendt ekstra momsregninger til små- og mellemstore selskaber for 191 millioner kroner.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Regningerne er sendt som led i et kontrolprojekt, hvis formål er at holde ekstra øje med problematisk momsadfærd i netop sådanne virksomheder.

Ikke i orden

Specifikt gælder det selskaber, som én eller flere gange slet ikke har angivet deres moms, selskaber, som har fået afvist deres ansøgning om momsregistrering, eller selskaber, der helt er blevet tvangsafmeldt momsregistreringen.

- Det er selvfølgelig ikke i orden, når et selskab fortsætter driften, selv om Skattestyrelsen har inddraget dets momsregistrering, siger fungerende selskabsskattedirektør Kim Tolstrup fra Skattestyrelsen i pressemeddelelsen.

Væsentlige fejl

- Endnu værre er det, hvis man driver virksomhed, der kræver momsregistrering, og slet ikke har fået godkendt en ansøgning om registrering

For selskaber, der slet ikke får angivet moms i en eller flere angivelsesperioder, viser analyser i Skattestyrelsen, at der er stærkt øget risiko for væsentlige fejl.

Samlet set var der fejl i cirka 90 procent af sagerne.

Dygtige folk

- Når der er fejl i ni ud af ti af de sager, der åbnes, skyldes det, at vi har dygtige folk på opgaven, der ved, hvor de skal finde fejlene, siger Kim Tolstrup.

- Men det betyder desværre også, at der er noget at komme efter i alt for mange selskaber med denne momsadfærd. Det er derfor, vi stiller skarpt på dem, og det fortsætter i de kommende år.

Konkurrence forvridning

Kim Tolstrup udtaler yderligere, at brud på reglerne om moms medvirker til blandt andet konkurrenceforvridning for de selskaber, der gør det, de skal.

- Det er selvfølgelig ikke i orden, og det viser vi dem blandt andet igennem disse kontroller, siger han.

Powered by Labrador CMS