Skybrud: Helt lukket i to uger

Skybrud har skyllet jorden væk under et togspor mellem Herning og Skjern.

Udgivet Opdateret

En togstrækning mellem Herning og Skjern er lukket i mindst to uger.

Det skriver Banedanmark på Twitter.

Sporet blev slemt beskadiget under et skybrud fredag.

Banedanmark vurderer, at det er nødvendigt at lukke strækningen i to uger for at udbedre skaderne, lyder det på Twitter.

Skyllet helt væk

Jorden skyllede helt væk under en del af togskinnerne ved Kibæk, så skinnerne nu hænger frit i luften på et stykke.

Det viser billeder fra stedet.

Bianka Saarnak, som er områdechef for infrastruktur hos Banedanmark, fortæller, at en konstruktion over en å er skyllet væk på grund af skybruddet.

Ved ikke hvordan

- Det sker heldigvis meget, meget sjældent. Det, vi gør i de hændelser, er, at vi altid sender nogle eksperter ud for at vurdere og undersøge, nøjagtigt hvad er der sket, og hvordan kunne det ske, siger hun.

Selve konstruktionen er omkring to meter bred. Der er dog også skyllet noget jord væk på begge sider, oplyser hun.

TV Midtvest skriver, at to tog kørte over åen ved Kibæk fredag. Det har selskabet Arriva oplyst til mediet.

Kørte langsomt over

Føreren af det første tog indberettede til Banedanmark, at noget føltes anderledes.

Lokomotivføreren så dog ikke, hvad der var galt. Et efterfølgende tog blev bedt om at køre langsomt på strækningen, og her så lokomotivføreren, at jorden var skyllet væk.

Arriva driver togdriften på strækningen. Selskabet indsætter togbusser i perioden.

Venter svar

Banedanmark skriver uddybende i en skriftlig kommentar, at der ikke er sket nogle skader i forbindelse med hændelsen ved Kibæk - hverken på personer eller tog.

Ritzau har spurgt Banedanmark, hvorvidt det er korrekt, at to tog kørte over det underminerede spor, og om de normale procedurer er fulgt, hvis det andet tog er blevet bedt om at køre langsomt over.

Men da Havarikommissionen er orienteret, kan Banedanmark ikke oplyse yderligere, imens man afventer en eventuel undersøgelse, lyder det i kommentaren.

Risiko for oversvømmelse:

Er dit hus i risiko for oversvømmelser?

* På dingeo.dk kan du indtaste din adresse og se, om dit hus er i særlig risiko for oversvømmelse ved kraftig regn eller skybrud.
* Du kan blandt andet se, om dit hus ligger i eller tæt på en lavning uden naturlig vandafløb og finde information om, hvor let vand kan synke ned i jorden under dit hus.
* Hvis du har haft en vandskade efter regn, kan du gå ind på forsikringsvejret.dk og se, om der var tale om skybrud i forsikringsmæssig forstand.

Kilde: Forsikring og Pension, dingeo.dk.

Powered by Labrador CMS