Smadret af stormen: -Jeg fik et chok uden lige

Lea blev søndag eftermiddag rykket ud af sin rengøringsrutine, da der pludselig lød et øredøvende rabalder

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland

Søndag eftermiddag var Lea Elisabeth Mortensen ved at gøre rent i sin lejlighed, da der pludselig lød et enormt brag.

- Jeg får et chok uden lige. Jeg ser, at mine vinduer går op og tænker: "Hvad fanden var det?", og så løber jeg hen til vinduerne, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Her kan Lea Elisabeth Mortensen se, at der ligger masser af murbrokker neden for den bygning, hun bor i.

Brændte for nylig

Hun bor lige ved siden af det tidligere Rembrandt, som for nylig brændte. Bygningen er ved at blive revet ned, og i forbindelse med den kraftige blæst er en mur væltet - og har altså blandt andet ramt Lea Elisabeth Mortensens lejlighed.

Inde i lejligheden er det gået ud over vinduerne, som vender ud mod den væltede mur. De er ødelagte. Flere af hendes ting i lejligheden har rykket sig rundt i forbindelse med ulykken.

- Lige nu ved jeg ikke, hvor meget mere der er sket. Jeg vidste godt, at det blæste voldsomt udenfor. Jeg har for længe siden tænkt over, hvorfor de ikke har gjort mere ved den mur, siger hun.

Lea Elisabeth Mortensen må nu flytte ud af sin lejlighed, fordi en mur væltede ned over den bygning, hun bor i.
Lea Elisabeth Mortensen må nu flytte ud af sin lejlighed, fordi en mur væltede ned over den bygning, hun bor i.

Pakker tasker og kat

Da TV2 ØSTJYLLAND taler med hende, er hun i gang med at pakke sine tasker og kat ned. Hun har nemlig fået besked om, at hun skal forlade lejligheden.

- Nu tager jeg ud til min mor og tager fri fra arbejde de næste par dage. Det her har givet mig et ordentligt chok, fortæller hun, som er flexjobber.

Fare for nedstyrtning

Grunden til at hun skal forlade sin lejlighed, er, at når hun skal ind og ud af sin lejlighed, skal hun passere et sted, hvor der er fare for yderligere nedstyrtning. Det fortæller indsatsleder fra Beredskab & Sikkerhed på stedet Carsten Pedersen.

- Vi er ikke bange for, at bygningen som Lea bor i styrter ned. Men adgangsvejen er truet, og resterne af den mur kan stadig styrte ned, forklarer han.

Brandvæsenet har afspærret området, sådan at folk ikke kan komme ind de steder, hvor der er fare for at komme til skade.

Powered by Labrador CMS