Smidt ud af skolen som 14-årig

Jimmy Jørgensen er på samme tid skuespiller og musiker. Efter 20 års pause er hans band, Hotel Hunger, genopstået

Udgivet

Jimmy Jørgensens karriere

Jimmy Jørgensen debuterede som sanger og skuespiller i 1995 i teaterkoncerten 'Gasolin' på Dr. Dante i Allerød, hvor han spillede sammen med Mads Mikkelsen og Paprika Steen.

Han har haft roller i teater, tv og film, herunder som Judas i 'Jesus Christ Superstar' og som narkohandler i tv-serien 'Taxa'.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Den lige vej har aldrig været Jimmy Jørgensens foretrukne. Omveje, både professionelt og privat, har der derimod været mange af, både i hans opvækst og voksenliv.

Som da han sidste sommer blev gift med sin kæreste gennem 16 år, skuespiller Signe Egholm, som han har to børn med.

- Vi blev gift for at fejre, at vi har holdt ud. Vi gjorde det sgu. Vi synes, at det er sjovt at fejre, når man ved, at man kan holde sammen.

- Det er lidt utraditionelt, men det rigtige for os, har han sagt om kirkebrylluppet.

Smidt ud af skolen

Jimmy Jørgensen, der fylder 60 år den 11. juli, blev smidt ud af skolen som 14-årig. Han kom i lære som blikkenslager og arbejdede i faget i seks år, inden han gjorde sin glæde for musik og skuespil til en levevej.

Det lykkedes for alvor, da han i 1995 debuterede som sanger og skuespiller i teaterkoncerten "Gasolin" på teatret Dr. Dante i Allerød.

Jimmy Jørgensen har været kæreste med skuespiller Signe Egholm siden slutningen af 00'erne. Sidste sommer blev de gift. Her er de i 2022 til gallapremiere på spillefilmen "Bamse", som hun medvirker i.

- For mig var Dante helt sindssyg at komme ind i. Jeg kom jo fra en helt anden branche, så jeg var ikke bevidst omkring, hvor stort det egentlig var.

Nærmest en mesterlære

- Jeg fik jo lov til at spille sammen med folk som Mads Mikkelsen og Paprika Steen. Det var nærmest som en mesterlære at iagttage dem, og jeg sugede alt til mig. Jeg har bare været pisseheldig.

Siden blev det til andre teater-, tv- og filmroller. Blandt andet som Judas i "Jesus Christ Superstar" på Østre Gasværk Teater i 2002, som narkohandler i tv-serien "Taxa" sidst i 90'erne og som guitarist i filmen "Store Planer" fra 2005.

Men også roller uden for hovedstaden har han haft, blandt andet på Aarhus Teater, hvor han i slutningen af 00'erne mødte Signe Egholm. De spillede på hver sin scene, men fik øje på hinanden til en reception.

Genfandt hinanden

Centralt i Jimmy Jørgensens karriere står rockbandet Hotel Hunger, som han var med til at stifte i 1985. Mange husker især 90'er-hittet "Sitting in a Room".

Efter 20 års pause genfandt bandet for nylig hinanden og sendte et nyt album på gaden. Bandet har også givet flere koncerter, blandt andet denne sommer på Nemoland på Christiania og i Amager Bio.

Jimmy Jørgensen voksede op i Vanløse med en mor, der var bryggeriarbejder. 

Far var sømand på lynvisit

Hans far var sømand fra York, som var på lynvisit i Danmark og havde en anden familie hjemme i det nordlige England.

Først mange år senere fik de kontakt gennem DR-programmet "Sporløs". Siden har de mødtes et par gange om året.

Jimmy Jørgensen har en datter, Billie, og en søn, Morgan, med Signe Egholm.

Fra et tidligere forhold med ungdomskæresten Lise Ringhof har han en voksen datter, Sally.

Powered by Labrador CMS