Spis det ikke - solgt over hele Danmark

Der er fundet salmonella i en række produkter.

Udgivet Opdateret

King Food tilbagekalder Ana Food forstegt kyllingekebab, da der er fundet salmonella i produktet.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at kassere produktet eller levere det tilbage til butikken, hvor det er købt, lyder det i meddelelsen.

Solgt i hele Danmark

Det er ikke nævnt, hvor mange pakker kyllingekebab der er tale om.

Indtil videre omhandler det specifikke forhandlere spredt over hele Danmark.

Ifølge Fødevarestyrelsen er produktet solgt i blandt andet Meny i Taastrup, Min Købmand i Allingåbro og Bazar Aarhus i Brabrand.

Diarré og opkast

I juni advarede de polske myndigheder om, at der var fundet salmonella i kyllingekebab - og de opfordrede derfor til at gennemstege kyllingekødet for at sikre, at eventuelle salmonellabakterier døde.

På daværende tidspunkt kunne Fødevarestyrelsen bekræfte, at der havde været 17 forbrugere, som var blevet syge af den samme type salmonella.

Undgå smitte med salmonella

Der findes en lang række gode råd, folk anbefales at følge, hvis de vil undgå salmonella (og campylobacter) i deres mad:

1) Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. På den måde undgår du at sprede bakterier til færdig med i form af stegt kød, salat eller brød.

2) Hold råt kød adskilt fra stegt – og fra salat og brød. På den måde undgår du at sprede bakterier fra det rå kød og over på færdiglavet mad.

3) Gennemsteg hakket kød og fjerkræ. Kød af den type skal være gennemvarmt. Bakterierne kan sidde inde i varen på hakket kød, mens det på hele stykker kød normalt sidder på overfladen.

4) Har du skåret råt kød? Vask kniv og skærebræt – eller skift det ud. Et godt råd er at bruge mere end ét skærebræt i køkkenet, så råt kød tilberedes for sig og færdiglavet ikke kommer i nærheden heraf.

5) Smid brugt emballage fra råt kød ud. Emballagen, og hertilhørende kødsaft, må ikke komme i nærheden af færdiglavet mad.

6) Når folk griller ude, har de en tendens til at bruge færre køkkenredskaber. Derfor øges risikoen for smitte. Som når du er indenfor skal råt og stegt kød holdes adskilt: TO fade, to grilltænger og hyppige ture forbi håndvasken er her vejen frem.

Kilde: Fødevarestyrelsen.

Symptomerne på infektion med salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast.

Powered by Labrador CMS