Stor mystik i dansk lufthavn

SAS og Københavns Lufthavn bekræfter, at manden var om bord på flyet, men forstår ikke, hvordan det er sket

Udgivet Opdateret

At rejse inkognito tværs over Atlanten om bord på et almindeligt passagerfly lyder som noget, der ikke burde kunne lade sig gøre, medmindre man er hovedperson i en spionfilm.

Ikke desto mindre er netop dette sket i sidste måned.

Den russisk-israelske mand blev først standset, da han ankom til USA. Han er stadig tilbageholdt af de amerikanske myndigheder. (Arkivfoto).

Her ankom en russisk-israelsk mand til LAX-lufthavnen i Los Angeles på et SAS-fly fra København som blind passager uden hverken pas, billet eller visa.

Tilbageholdt

Det bekræfter både SAS til Ritzau og Københavns Lufthavn til Ekstra Bladet.

Ifølge det amerikanske medie Fox News fremgår det af retsdokumenterne, at en mand ved navn Sergey Ochigava ankom med SAS-afgangen SK 931 til den amerikanske by den 4. november.

Manden blev tilbageholdt af de amerikanske myndigheder, da han ankom til Los Angeles.

Ifølge retsdokumenterne gav manden falske og vildledende oplysninger om sin rejse til USA. Herunder fortalte han indledningsvis betjente, at han havde efterladt sit amerikanske pas på flyet.

Stor opstandelse

Sagen har vakt stor opstandelse i USA, hvor der i den grad bliver sat spørgsmålstegn ved, hvordan det kunne ske.

SAS bekræfter, at en mand var om bord på flyet uden de korrekte dokumenter, men SAS kan ikke kommentere yderligere på sagen.

- Lige nu ligger sagen ved de relevante myndigheder herunder FBI, lyder det fra SAS' pressetjeneste.

- Vi kan se på vores overvågning, at han er kommet igennem uden en gyldig billet, lyder fra lufthavnens pressechef i en skriftlig kommentar til mediet.

Manden selv har forklaret, at han ikke kan huske, hvordan han kom om bord på flyet.

Manden, der indtil videre er tilbageholdt af de amerikanske myndigheder, venter på sin retssag, der er sat til at begynde den 26. december.

Powered by Labrador CMS