Tidligere premierminister er blevet skudt i foden

Ekspremierminister er blevet skudt i foden under demonstration

Udgivet Opdateret

Pakistans tidligere premierminister, 70-årige Imran Khan, er torsdag blevet ramt af skud under en demonstration i landet.

Det oplyser en af hans højtstående rådgivere ifølge nyhedsbureauet AFP.

Rådgiveren, Raoof Hasan, oplyser desuden, at Khan er uden for livsfare. Han tilføjer, at episoden betragtes som et attentatforsøg.

- Det her var et forsøg på at dræbe ham, på at snigmyrde ham, lyder det.

Der er lidt forskellige meldinger om, hvor Khan er blevet ramt. AFP skriver foden, mens nyhedsbureauet Reuters skriver skinnebenet.

Pakistans tidligere premierminister Imran Khan.
Pakistans tidligere premierminister Imran Khan.

- En mand åbnede ild med et automatvåben. Flere personer er såret. Imran Khan er også kommet til skade, siger rådgiver Asad Umar ifølge Reuters.

Skudepisoden fandt ifølge Reuters sted under en protest, hvor Khan og demonstranter forlangte, at der udskrives valg i Pakistan.

Skudt og dræbt

Den formodede gerningsmand bag skyderiet er blevet skudt og dræbt. Det oplyser Khans rådgiver Raoof Hasan ifølge AFP.

- En anden mand er blevet tilbageholdt af politiet, siger han.

Rådgiveren tilføjer, at det er uklart, hvem der skød den mistænkte.

Imran Khan var premierminister i Pakistan fra august 2018 frem til april i år.

Han har siden fredag stået i spidsen for protesterne, der begyndte i Pakistans næststørste by, Lahore, og har retning mod hovedstaden Islamabad.

Trukket af en lastbil

Hver dag under den "lange march", som den kaldes, har Khan stillet sig oven på en container, der er blevet trukket af en lastbil.

Herfra har han holdt taler for tusindvis af tilhørere.

Imran Khan, der er tidligere cricketstjerne, tabte i april en tillidsafstemning og blev tvunget til at gå af. Han havde forud for afstemningen forsøgt at forhindre den ved at opløse nationalforsamlingen.

Det blev dog erklæret ugyldigt af den pakistanske højesteret, og Khan tabte afstemningen. Han er blevet bandlyst fra at stille op i fem år.

Powered by Labrador CMS