Vil have mere fokus på dyrevelfærden

To mænd er både ved byret og landsret dømt for ulovlig import og handel med franske bulldogs, de har importeret fra Polen. Sagen er nu fremlagt ved Højesteret, da mændene ønsker strafnedsættelse i dommen. Sagen er et vigtigt skridt for domsafsigelser omkring dyrekriminalitet, men Dyrenes Beskyttelse savner fokus på dyrevelfærden

Udgivet Opdateret

Dyrenes Beskyttelse vil have politisk fokus dyrevelfærden efter en retssag.

To mænd har været for Højesteret, da de har forsøgt at få strafnedsættelse i en sag om ulovlig import og salg af over 100 Franske Bulldogs. Hundene blev hentet i Polen og gennem en række annoncer i Gul og Gratis og Den Blå Avis solgt til danske købere som værende stueopdrættede, danske hvalpe. 

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse. 

Tidligere dømt

Hvalpene blev desuden solgt uden den nødvendige dokumentation for, at de dels var vaccineret mod rabies og chipmærket, inden de forlod Polen.

Mændene er tidligere dømt i både byretten og landsretten, men sagen har nu været ved Højesteret, fordi den er principiel. 

Mange syge

Det betyder, at den har samfundsmæssig interesse, og at den kan danne grundlag for, hvordan der dømmes i lignende sager fremover.

- Vi er meget interesserede i denne sag, da det kan have store konsekvenser for, hvordan domstolene fremover udnytter strafferammen, når det kommer til dyrekriminalitet. De mange syge hvalpe har haft dybt kritisable forhold, for slet ikke at tale om de forældrehunde som er i Østeuropa, og bliver brugt som avlsmaskiner, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Lever kummerligt

Dyrenes Beskyttelse så gerne at dommen fokuserede på de enorme dyrevelfærdsmæssige konsekvenser, der er forbundet med at hunde avles og importeres illegalt. 

Hundene lever kummerligt, og mange af hvalpene tages fra deres mor alt for tidligt, hvilket resulterer i varige mén og udfordringer senere i livet.

Organisationen ønsker politisk fokus på velfærden.
Organisationen ønsker politisk fokus på velfærden.
Powered by Labrador CMS