Courtney Love 60 år: Skandalens mester

Druk, narko, mandens selvmord og skænderier med datteren har præget hverdagen hos sangeren i mange år

Udgivet

Ironisk nok kan den amerikanske sanger og skuespiller Courtney Love fejre sin 60-års fødselsdag samme år som 30-årsdagen for ægtefællen Kurt Cobains legendariske selvmord i 1994.

Og på den måde er der stadig ingen Courtney uden Cobain. Mens han valgte sin dramatiske og myteskabende vej ud livet med et haglgevær, så er Kurts kone her endnu.

Courtney Love fik en hård start på livet. Hendes forældre blev skilt, da hun var fem. Hendes far mistede forældremyndigheden, efter moren beskyldte ham for at have fodret datteren med lsd, da hun var spæd.

Ernærede sig som stripper

Senere flyttede hun til New Zealand med moren, som dog valgte at sendte Courtney hjem til USA for at bo hos en tidligere stedfar.

Da hun som 16-årig blev myndig, forsøgte hun at ernære sig som stripper og DJ samt at blive en del af film- og musikbranchen.

Det blev til flere biroller og en kort tid som sanger i Faith No More, inden hun på randen til 1990'erne dannede bandet Hole. Og så mødte hun Kurt Cobain.

De delte langtidssmerten af dårlig barndom. Men han var grungerockens nye smukke og smertende Messias.

Midt i den buldrende popularitet, som Nirvanas "Nevermind" (1991) detonerede, blev Cobain og Love i 1992 gift og fik kort efter datteren Frances.

Datteren blev fjernet

Der gik kun to uger fra datterens fødsel, til myndighederne fjernede den lille pige fra forældrene efter anklager om Loves heroinmisbrug.

I mange år nægtede Love at have haft et misbrug. Men i 2015 indrømmede hun, at hun tog heroin mindst en gang under sin graviditet.

Senere fik Love igen forældremyndigheden. Men forholdet mellem mor og den i dag 32-årige Frances Bean Cobain har altid været tumultarisk, og de to har flere gange ikke været på talefod.

Pæn succes

Love fortsatte efter Cobains død med at udgive musik med sit band Hole og havde i sidste halvdel af 1990'erne pæn succes, blandt andet med singlen "Celebrity Skin".

Men hun blev i pressen lige så kendt for kontroversielle udtalelser og sin kamp mod eget narkoforbrug.

Hun medvirkede i Milos Forman-filmene "Folket mod Larry Flynt" (1996) og "Man on the Moon" (1999), men siden årtusindskiftet har Love arbejdet som soloartist under begrænset opmærksomhed.

Courtney Love er her fotograferet ved en udstilling i London tidligere i år.
Powered by Labrador CMS