Endelig klar: - Forargeligt og skandaløst

Ellen Hillingsø læste op af ’Babettes Gæstebud' ved afsløringen af Karen Blixen-skulptur i København

Udgivet Opdateret

Det har været en vanskelig proces at skaffe midler til Karen Blixen-skulpturen af billedhuggeren Rikke Raben.

Men onsdag formiddag blev resultatet af bestræbelserne fra initiativtagerne afsløret på Skt. Annæ Plads i København.

- Er den ikke fin, lød det fra Ellen Hillingsø til Nyheder.dk om hæderspladsen i gadebilledet.

Læste op af Blixen

Den 57-årige skuespiller læste op af ’Babettes Gæstebud’ for de fremmødte, og stillede bagefter op til et interview, hvor man kunne forstå, at det var på tide.

- Når man hører, hvor svært det har været at skaffe penge og midler til en skulptur af vores nationalforfatter Karen Blixen, som internationalt set står ved siden af Kirkegaard og H.C. Andersen, så virker det fuldstændig forargeligt og skandaløst, mente Ellen Hillingsø, der har et arbejdsrelateret forhold til noget af forfatterskabet.

- Jeg har faktisk spillet ’Babettes Gæstebud’ på teatret ’Republique’ for nogle år siden sammen med Benedikte Hansen, som også er her i dag, sagde hun med et smil.

Fonde og donationer

I 2017 tog initiativtagerne kontakt til Københavns Kommune med et konkret projekt, der havde til formål at give Karen Blixen en markant plads i Københavns byliv.

Efter kommunens godkendelse og tildeling af Sankt Annæ Plads, lykkedes det for projektgruppen at sikre en samlet finansiering på 3,5 mio. kr. Takket være økonomisk støtte fra fonde og private donationer.

Ellen Hillingsø var bestemt også glad for resultatet.
Powered by Labrador CMS