Hædret for bog om sit kræftforløb

Esben Dalgaard vinder fornem pris ved Mofibo Awards

Lydbøger indtog spotlightet, da Mofibo Awards løb af stablen torsdag aften på det københavnske spillested Vega. .

Her blev der uddelt seks statuetter samt en ærespris og en talentpris. 

Belønnet for 'Mærket'

Skuespiller Esben Dalgaard og hans hustru, Charlotte Dalgaard Larsen, vandt sammen med medforfatter Stine Buje i kategorien Biografi og Dokumentar.

Det gjorde de med bogen "Mærket", som handler om hele familien Dalgaards oplevelser midt i skuespillerens kræftforløb.

Værten var selv nomineret

Endnu en gang var skuespiller og lydbogsindlæser Ellen Hillingsø at finde i værtsrollen.

Ud over at svinge taktstokken under showet var hun også selv nomineret til en pris, som hun også endte med at vinde. Det var i Roman-kategorien for sin indlæsning af forfatteren Maren Uthaugs bog "11%" om mænds næsten totale forsvinden fra jorden.

Esben Dalgaard løb med prisen i kategorien Biografi & Dokumentar ved årets Mofibo Awards. Bogen har han skrevet med sin hustru Charlotte og medforfatter Stine Buje. (Arkivfoto).

Belønnet med årets ærespris

Lydbogsindlæser og tegnefilmsdubber Lars Thiesgaard - som mange nok kender som stemmen bag figurer som Grisling, Pumba, Scooby-Doo og Sorte Per - blev belønnet med årets ærespris, Pharao-prisen. 

Det gjorde han for sine mange indlæsninger igennem sin lange karriere.

Og fra en lang karriere til en begyndende: Prisen for Årets Talent gik til Sara Rahmeh for sin indlæsning af sin egen bog "Betonhjerter".

TV-serie på TV 2

I den mest lyttede kategori, Krimi og Spænding, vandt den populære "Oxen - Pilgrim", som er skrevet af Jens Henrik Jensen og indlæst af Dan Schlosser. 

Den populære bogserie er desuden lavet til en tv-serie på TV 2, hvor første sæson foreløbig er ude.

Tredje gang på stribe

Forfatter Pernille Juhl vandt for tredje år i træk i kategorien Romance med bogen "Mod daggry", som er indlæst af Mathilde Eusebius og udspiller sig i efterkrigstidens Danmark og Tyskland.

Prisen for Årets Børnelydbog gik til Kaspar og Lambang Ariantos "Far og Papa - Hvad er en flygtning?", mens den irske forfatter Lucinda Riley vandt i kategorien Oversat Fiktion med "Atlas - Historien om Pa Salt", der er indlæst af Maria Stokholm.

Statuette og 10.000 kroner

Før showet havde lydbogsbrugerne stemt på deres yndlingsbøger. Og på baggrund af de stemmer er tre bøger blevet nomineret i hver kategori.

Derefter har en fagjury bestående af kulturpersonligheder valgt de endelige vindernavne.

Alle årets prismodtagere bliver ud over hæderen belønnet med en statuette samt 10.000 kroner.

Powered by Labrador CMS