Hudløst ærlig om faderens tragedie

I ny DR-dokumentar åbner 'Badehotellet'-skuespilleren op om Sørens Spannings sidste leveår efter blodprop og lammelse

Udgivet Opdateret

Rosalinde Mynster deler nu den dybe sorg over tabet af sin far, Søren Spanning, der døde i 2020 efter et langvarigt sygdomsforløb.

Det skriver Her&Nu.

Dokumentaren viser en hudløs ærlig side af familiens liv og sorg.

Indblik i sorgen

I dokumentaren 'Vores fars sol', som er produceret af Rosalinde Mynster og hendes bror Jasper Spanning, får seerne et indblik i de udfordringer og den sorg, familien gik igennem. 

- I 2014 fik vores far en blodprod i hjernen. Vi begyndte at filme ham og optage vores samtaler - et forsøg på at holde fast i ham, inden han gled fra os, siger 'Badehotellet'-skuespilleren indledningsvist i den stærke dokumentar.

Lam i venstre side

Søren Spanning var skuespiller, og han oplevede en markant forandring i sit liv efter en blodprop i hjernen, som efterlod ham lam i venstre side og bundet til en kørestol.

- Jeg kan ikke lade være med at blive skuffet, fordi jeg har vildt meget lyst til at lave noget med ham. Jeg har vildt meget behov for at få nye oplevelser med ham. Samtidig kan jeg også godt se, at han er vildt træt, og han har rigtig ondt, fortæller hun til sin bror i dokumentaren.

Plejede sin far

Rosalinde beskriver, hvordan det var at pleje sin far gennem hans sygdom og de følelsesmæssige samtaler, de havde om livet og døden. 

Rosalinde Mynster åbner op i DR-dokumentaren 'Vores fars sol'.
Powered by Labrador CMS