Matador-musical ramt af ulykke

Nicolai Jørgensen må spille Mads Skjern på krykker

Udgivet

Uheld inden 'Matador'-musicalpremiere

Skuespiller Nicolai Jørgensen har brækket en knogle og revnet sin menisk under et dansenummer dagen før premieren.

Til trods for skaden vil Jørgensen forsøge at gennemføre premieren på krykker, mens hans videre deltagelse er usikker.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Traditionelt set siger man "knæk og bræk" inden en premiere.

For Nicolai Jørgensen er det ordsprog desværre blevet bogstaveligt.

Den 33-årige skuespiller har dagen inden premieren på musicaludgaven af Lise Nørgaards tv-klassiker "Matador" brækket en knogle i benet, og hans menisk er revnet.

Det skete, da han faldt ned fra en stol under et dansenummer.

På krykker

Nicolai Jørgensen må nu gennemføre premieren på krykker.

Ifølge B.T. vides det ikke, hvordan musicalen "Matador" fortsætter, hvis lægen hiver Nicolai Jørgensen, som skildrer Mads Skjern, ud af forestillingen.

Det skriver B.T.

- En læge skal vurdere i morgen, om jeg kan fortsætte med at spille, siger Nicolai Jørgensen videre til B.T., som tilføjer, at det ikke vides, hvordan stykket fortsætter, hvis skuespilleren må tages ud.

Med Lise Nørgaards velsignelse

Den nye musical er skabt med velsignelse fra "Matadors" moder, Lise Nørgaard, som stod bag tv-serien, der havde premiere på DR i 1978.

Lise Nørgaard nåede inden sin død i januar 2023 at skrive på musicalmanuskriptet sammen med de to Oscar-vindende instruktører Susanne Bier og Anders Thomas Jensen.

Både serien og musicalen foregår i den fiktive stationsby Korsbæk, hvor to stridende familier, familien Varnæs og familien Skjern, konkurrerer om magten.

Ud i landet

Mens Mads Skjern altså spilles af Nicolai Jørgensen, indtager Lea Thiim Harder rollen som hustruen Ingeborg. Mads Skjerns søn, Daniel, spilles af Søren Torpegaard Lund.

Varnæs-familien spilles i musicaludgaven blandt andre af Jon Lange som Hans Christian og Marie Dalsgaard som Maude.

Også Annette Heick og Gordon Kennedy er en del af det store ensemble som henholdsvis Elisabeth Friis og grisehandler Oluf Larsen.

Musicalen "Matador" får premiere 15. februar i Falkonersalen på Frederiksberg. Herefter skal den opføres på Musikteatret i Holstebro og i Vejle Musikteater.

Powered by Labrador CMS