Trine Dyrholm-film høster store roser

Den danske film "Pigen med nålen" høster efter Cannes-premiere roser fra internationale medier

Udgivet

Den danske film "Pigen med nålen" har netop haft premiere i hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Cannes.

Filmen har Vic Carmen Sonne i hovedrollen og bygger på historien om Dagmar Overbye, som fra 1913 og syv år frem dræbte en lang række spædbørn født uden for ægteskab.

Dagmar Overbye spilles af Trine Dyrholm.

Det danske medie Soundvenue kalder filmen en "smuk, ambitiøs og mareridtsagtigt fortælling fra bunden af det danske samfund efter Første Verdenskrig".

"Pigen med nålen" er instrueret af svenske Magnus von Horn. 

Det er første gang, at en af hans film er udtaget til den prestigefyldte festivals hovedkonkurrence.

Under Første Verdenskrig

Vic Carmen Sonne spiller den fattige unge kvinde Karoline, der under Første Verdenskrig slider som syerske på Kitzler Tekstilfabrik.

Karolines mand er draget i krig, og er ikke kommet hjem. Karoline indleder et forhold med fabriksdirektøren og bliver gravid. Det er her, hun møder Dagmar Overbye.

Fabriksdirektøren vil nemlig ikke gifte sig med Karoline, så hun må af med barnet.

The Hollywood Reporter kalder i en flot anmeldelse filmen et "mørkt og presserende dansk drama om en uønsket graviditet".

Hos mediet IndieWire lyder det, at "Magnus von Horns flotte og medrivende Cannes-film byder på rig og selvsikker historiefortælling med et twist".

Instruktør Magnus von Horn, Vic Carmen Sonne, Trine Dyrholm, Besir Zeciri, Tessa Hoder og producer Malene Blenkov på den røde løber forud for "Pigen med nålen"-premieren.

Høster begge roser

Både Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm høster dertil roser for skuespillet.

Hos Soundvenue lyder det, at Trine Dyrholm leverer en "frygtløs fysisk præstation", imens den unge Karolines skæbnetunge historie er "fantastisk forankret i Vic Carmen Sonne".

- Man er opslugt fra første til sidste sekund, skriver Soundvenue.

Dansk film har traditionelt stået stærkt i Cannes. Senest i 2022 deltog Ali Abbasis "Holy Spider" i hovedkonkurrencen, hvor Zar Amir Ebrahimi modtog skuespillerprisen.

Samme år deltog Hlynur Pálmasons 'Vanskabte Land' i Un Certain Regard. De forgangne 10 år har der været otte danske film i hovedprogrammet.

Powered by Labrador CMS