111.500 får slettet fingeraftryk

Det sker som et led i et større oprydningsarbejde

Over 100.000 i Danmark får nu slettet fingeraftryk.
Udgivet Opdateret

Fingeraftryk fra 111.500 personer vil blive slettet inden udgangen af første halvår 2022.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Justitsministeriet og en orientering udsendt til Folketingets Retsudvalg tirsdag.

Der er tale om ældre fingeraftryk. Sletningen sker som en del af et større oprydningsarbejde i fingeraftryks- og DNA-profilregisteret.

Oprydningen skal ses i lyset af, at politiet ikke inden for rammerne af Danmarks internationale forpligtelser kan gemme fingeraftryk og DNA-profiler, uden at politiet kan dokumentere, at betingelserne for at gemme er opfyldt.

Begrænset værdi

Ifølge Justitsministeriet er der tale om fingeraftryk, som politiet vurderer har en meget begrænset efterforskningsmæssig værdi.

Samtidig med oplysningen om sletningen meddeler justitsminister Nick Hækkerup (S), at han inden længe vil fremsætte et lovforslag. 

Mulighed for at finde DNA-profiler

Det skal give mulighed for, at visse DNA-profiler og fingeraftryk fra sigtede, men ikke dømte, kan opbevares i længere tid end i dag.

- Lovforslaget vil samtidig fastsætte regler for opbevaring af fingeraftryk, således at reglerne for opbevaringen af fingeraftryk og DNA-profiler bliver ensrettede.

- Det ændrer ikke på, at vi ikke inden for rammerne af Danmarks internationale forpligtelser kan gemme fingeraftryk og DNA-profiler, uden at politiet kan dokumentere, at betingelserne for at gemme dem er opfyldt. Derfor skal nogle af fingeraftrykkene nu slettes, udtaler ministeren.

Powered by Labrador CMS