1600 grise dør i gårdbrand

Der er opstået brand i to svinestalde med hver 800 grise

Udgivet Opdateret

En voldsom brand i to svindestalde med hver 800 grise på Højbjergvej ved Gudum mellem Lemvig og Struer, kommer til at koste alle grisene livet.

Det vurderer vagtchef Anders Olesen, Midt- og Vestjyllands Politi, over for Folkebladet Lemvig søndag formiddag.

- Vi har assisteret dyrelæger på stedet med at aflive de her grise, da de ikke kunne evakueres, fortæller han og fortsætter:

- Betjentene kan høre dyrene skrige derinde, så det er en ubehagelig oplevelse for alle de involverede.

Branden blev anmeldt søndag morgen klokken 05.35.

Brandårsagen er endnu ikke helt fastlagt, men politiet har et bud:

- Vi kan ikke sige det med sikkerhed, men vi formoder, at branden er startet i nogle tekniske installationer ved noget udluftning, siger Anders Olesen.

I hver af de to svindestalde er der 800 grise - de bliver alle aflivet, da de ikke kan evakueres fra branden.
I hver af de to svindestalde er der 800 grise - de bliver alle aflivet, da de ikke kan evakueres fra branden.

MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI

Midt- og Vestjyllands Politi dækker Ikast-Brande, Silkeborg, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Viborg, Skive, Lemvig, Struer, Thisted og Morsø kommuner.

Med sine 9.500 kvadratkilometer og 22,3% af landets samlede areal er Midt- og Vestjyllands Politi geografisk set den største politikreds.

De 586.000 borgere, der bor i politikredsen, bliver serviceret af politiet fra syv døgnbemandede lokalstationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Silkeborg, Herning og Ringkøbing, fire nærpolitistationer i Lemvig, Skjern, Ikast-Brande og Nykøbing Mors samt en landbetjent i Nørre Snede.

I Midt- og Vestjyllands Politi ligger også det landsdækkende Politiets Administrative Center, som hvert år behandler mere end 1,5 millioner sager inden for områderne automatisk trafikkontrol, bøde, kriminalregister, kørekort, tilladelser og våben for borgere i hele landet.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi
Powered by Labrador CMS