30 evakueret ved voldsom brand

Politiet har mistanke om hvad brandårsagen kan være

Udgivet Opdateret

En ildebrand i en beboelsesejendom på Landsdommervej i Københavns Nordvestkvarter spredte sig torsdag aften fra en altan til bygningens tag, og branden gik igennem taget.

Klokken 03.26 natten til fredag blev den slukket.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Dyre Sønnicksen.

- Vi har forladt stedet, og alle afspærringer er fjernet. Vi er derude med en enkelt patruljevogn for at sikre lejlighederne, siger han.

30 evakueret

Branden kom ud på aftenen under kontrol, men i de tidlige nattetimer arbejdede brandvæsenet fortsat på at slukke småbrande.

Bygningen skulle desuden sikres, og man skulle tage sig af de borgere, der har adresse i ejendommen.

Tre opgange i den fire etager høje ejendom blev evakueret, og omkring 30 personer måtte forlade deres hjem. Flere af dem er blevet indlogeret på hotel, siger vagtchefen.

Har mistanke om elcykel

Næste skridt er efterforskning på stedet.

- Nu er det hele derude er sikret, og så kigger vi videre på det, når det bliver lyst.

Efterforskningen skal blandt andet kaste lys over årsagen til branden.

- Man har mistanke om, at det har at gøre med en elcykel, siger Dyre Sønnicksen, der endnu ikke kan uddybe dette yderligere.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Hovedstadens Beredskab skrev om branden på det sociale medie X omkring klokken 19.45, hvor det lød, at man arbejdede på at forhindre en tagbrand, da røgen havde spredt sig til loftet.

Omkring klokken 20.40 oplyste Københavns Politi på det sociale medie X, at der var en kraftig røgudvikling.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

Powered by Labrador CMS