500 kilo kød på fri fod

Bjarne Damsteds røde kvie, som valgte at tage flugten, har været pist forsvundet i over en uge

Det er en rød, 500 kilo tung kvie magen til den på billedet, som Bjarne Damsted savner.
Det er en rød, 500 kilo tung kvie magen til den på billedet, som Bjarne Damsted savner.
Udgivet Opdateret

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende før. Det er underligt, konstaterer Bjarne Damsted. 

For otte dage siden tog Bjarne Damsteds røde kvie benene på nakken og stak af fra hans gård ved Nørre Aaby på Fyn. 

Og kvien, som vejer et halvt ton, er stadig på fri fod. 

- Jeg er ked af det. Jeg tænker mest på, om hun løber ud foran en bil eller noget i den stil, og om nogen kommer til skade. Det ville være det værste, der kunne ske, fortæller den 75-årige landmand, som driver et landbrug sammen med sin søn på Brangstrup Damgård.

Bjarne løb efter

Kvien var blevet læsset og flyttet fra én indhegning til en anden, og under den proces havde den egentlig været forholdsvis rolig. 

- Jeg ved ikke, hvad der skete, og hvordan hun slap ud. Men pludselig så jeg hende sætte i løb ud over en mark. Jeg løb efter, hvilket jo ellers ikke er så klogt at gøre, fortæller Bjarne Damsted. 

Løssluppen kvie meldt til politiet

Landmanden mistede kvien af syne. Og den vendte aldrig tilbage igen. 

Bjarne Damsted har meldt den løsslupne kvie til politiet og efterlyst den i offentligheden, men han har endnu ikke modtaget nogen henvendelser. 

- Jeg håber, at hun bliver fundet. Jeg ville have det skidt med det, hvis hun er kommet galt afsted. Men jeg synes, at jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, fortæller han. 

Et 500 kilo tungt dyr kan ikke bare fordufte fra jordens overflade. Og Bjarne Damsted regner da også med, at den på et tidspunkt dukker op.

- Hun står måske og gemmer sig i et skovområde eller et lignende område, hvor der ikke kommer så mange mennesker, lyder det.  

Powered by Labrador CMS