Advarede om klam læge

Regionshospitalet Horsens blev advaret om, at en læge havde “raget på” en kvindelig patient. Men lægen fortsatte med at arbejde på regionens sygehuse, hvor han senere begik et nyt overgreb

Udgivet Opdateret

Citathistorie: Radio4

En kvindelig patient advarede sidste år om, at hun under et besøg på Regionshospitalet Viborg i januar 2022 var blevet “raget på” af en nu voldtægtsdømt læge, der siden har fået en fængselsstraf for at begå overgreb mod fire kvindelige patienter.

Alligevel fik lægen, Carlos Shiralipour, lov til at fortsætte, og bare to måneder senere begik han endnu et seksuelt overgreb mod en nu 28-årig kvindelig patient på et andet hospital i regionen. Det fremgår af Radio4’s podcast “I hænderne på “Hr. Doktor”.

Fuldstændig katastrofalt

Lægen er i Vestre Landsret dømt for voldtægt og blufærdighedskrænkelse over for den 28-årige kvinde. Kvindens bistandsadvokat, Henrik Hougaard, mener, at overgrebet mod hans klient kunne have været undgået, hvis der var blevet reageret på advarslen.

- Det er fuldstændig katastrofalt. Det er en stor pligtforsømmelse og et meget klart og entydigt svigt, at der ikke er blevet handlet på det her, siger han og fortsætter:

- Hvis der var blevet handlet på det her, som man burde og skulle have gjort, så var det, der skete med min klient, aldrig sket, fordi det foregår et par måneder senere.

Tog hende på brystet

Regionshospitalet Horsens blev advaret om Carlos Shiralipours handlinger af et af de andre ofres praktiserende læge. I en lægehenvisning, som Radio4 er i besiddelse af, bad den 42-årige kvindelige patient om at skifte sygehus efter sin oplevelse med Carlos Shiralipour.

Kvinden havde været til behandling på Viborg Regionshospital, hvor hun skulle have undersøgt sin fod, men undervejs tog lægen hende på brystet. Ifølge Vestre Landsret var der tale om blufærdighedskrænkelse.

Egen læge advarede

Den 42-årige kvinde fortalte sin egen læge om oplevelsen og bad i samme ombæring om at få behandling på sygehuset i Horsens i stedet for i Viborg, hvor Carlos Shiralipour arbejdede.

Hendes læge skrev i henvisningen, at patienten havde været udsat for en “krænkelse” af en læge, der havde “raget” på hende.

“Ved kontrollen 10 dage efter oplever hun krænkelse,” skrev kvindens praktiserende læge om den behandling på hospitalet i Viborg, som hun fik af Carlos Shiralipour.

Sovet i timen

I dag er den 42-årige kvinde, der fik sin praktiserende læge til at lave henvisningen til Regionshospitalet Horsens, ked af, at den voldtægtsdømte læge ikke blev stoppet.

- Det virker, som om nogen har sovet i timen, siger hun til Radio4. Hun ønsker af hensyn til sagens karakter ikke at stå frem med navn.

Skal afdækkes

Region Midtjyllands egne retningslinjer siger, at mistanke om overgreb skal afdækkes, og at det er den respektive ledelses ansvar at sikre, at det bliver gjort. Der er dog intet, der tyder på, at det er blevet gjort i den 42-årige kvindes sag.

Regionshospitalet Horsens siger, at de ikke kan udtale sig om den konkrete sag.

Powered by Labrador CMS