Advarer borgere

Flere tilfælde af telefonsvindel rettet mod ældre

Udgivet

Den seneste tid har Sydøstjyllands Politi modtaget flere anmeldelser om telefonsvindel begået mod ældre borgere i politikredsen.

Gerningspersonerne har udgivet sig for at være fra banken og i et tilfælde fra politiet.

Det får nu politikredsen til at gå ud med en advarsel.

- Fremgangsmåden er ofte den samme i denne type svindelsager, oplyser politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi og uddyber:

- En borger bliver kontaktet over telefon af en person, der eksempelvis udgiver sig for at være fra banken. Svindleren er typisk veltalende og tillidsvækkende og får overbevist borgeren om, at vedkommende er ved at blive svindlet, og at der for eksempel er mistanke om misbrug af kreditkortet. Det får borgeren til at udlevere kreditkort og i nogle tilfælde også pinkode, når en medgerningsperson, der også udgiver sig for at være fra en myndighed som eksempelvis banken eller politiet, efterfølgende dukker op på bopælen.

Har advaret flere gange

Det er ikke første gang Sydøstjyllands Politi - eller andre politikredse for den sags skyld - advarer mod telefonsvindlere.

- Det er en meget udspekuleret og kynisk måde at udnytte vores ældre borgere på, og vi tager sådanne anmeldelser meget alvorligt, understreger Michael Weiss og fortsætter:

- Vi henvender os denne gang særligt til familiemedlemmer, venner, naboer, besøgsvenner og2 hjemmehjælpere, som er i kontakt med ældre mennesker. Vores opfordring til jer er at dele vores information med de ældre i jeres omgangskreds om aldrig at udlevere deres konto- eller kodeoplysninger. Bank, politi eller andre myndigheder efterspørger aldrig dette - hverken telefonisk eller ved at møde op på en adresse.

DEL DE GODE RÅD MED ÆLDRE I DIN OMGANGSKREDS

  • Fortæl dem om telefonsvindel og tricktyveri generelt, og mind dem om, at man ikke altid skal være høflig i telefonen. Hvis nogen beder om penge eller personlige oplysninger, så smæk røret på.
  • Forær dem en printet version af folderen ”Drop høfligheden og smæk røret på - undgå at blive svindlet i telefonen”. Her finder de gode råd til, hvordan man undgå at blive svindlet i telefonen.
  • Placér gerne folderen ved fastnettelefonen eller et andet sted, hvor den kan være til hjælp og bliver set.
  • Kilde: Sydøstjyllands Politi
Powered by Labrador CMS