Advarer: Risiko for kø

Der er fortsat stikprøvevis grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse, som kan give kø i sommertrafikken

Udgivet Opdateret

Snart holder skolerne sommerferie, og flere danskere sætter kursen syd på i bil. Men når de vender tilbage igen, risikerer de at sidde i kø ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland.

Sådan lyder advarslen fra Syd- og Sønderjyllands Politi om ferietrafikken, der både betyder, at flere danskere kører sydpå, men også at en del turister kommer til Danmark.

Følger situationen

- Vi har fortsat midlertidig stikprøvevis grænsekontrol, og vi ved, at der desværre kan opstå kø ved grænsen, og at vejene i grænseområdet bliver belastet, når flere tusinde bilister kører på ferie samtidig.

- Men vi følger situationen løbende og gør, hvad vi kan, for at lette afviklingen af trafikken, siger politiinspektør Jeppe Kjærgaard fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fortsat kontrolleret

Grænsekontrollen blev omlagt den 12. maj. Det betyder, at der er mere fokus på at bruge ressourcer i grænsebaglandet og på grænseoverskridende kriminalitet. Samtidig kontrolleres færre ved indrejse.

Der bliver dog fortsat kontrolleret ved alle de 13 grænseovergange, men der er blandt andet ikke længere stikprøvevis kontrol døgnet rundt ved de tre store østlige grænseovergange i Kruså, Frøslev og Padborg.

Brug begge spor

- Vi åbner to spor og fjerner fartbumpene i Kruså og Padborg, når der ikke er kontrol, ligesom vi løbende har mulighed for at åbne for to spor for at få afviklet en eventuel kø hurtigere, siger politiinspektør Jeppe Kjærgaard.

Han oplyser videre, at der i Frøslev er to spor konstant, og politiet opfordrer bilisterne til at bruge begge spor.

Kan afvikles hurtigere

- Desværre tror mange, at det højre spor kun må benyttes af lastbiler, men det er ikke tilfældet.

- Alle må benytte begge spor, og en eventuel kø vil kunne afvikles hurtigere, hvis bilisterne i højere grad vælger at benytte begge spor, siger Jeppe Kjærgaard.

Der kan i ferietrafikken opstå kø ved den dansk tyske-grænse, advarer Syd- og Sønderjyllands Politi. (Arkivfoto).
Der kan i ferietrafikken opstå kø ved den dansk tyske-grænse, advarer Syd- og Sønderjyllands Politi. (Arkivfoto).

POLITIETS RÅD TIL KØ

•Vær opmærksom på, at der kan opstå kø
•Kør hjemmefra i ekstra god tid
•Prøv at rejse på ydertidspunkter, fx tidlig morgen eller sen aften
•Tjek på din GPS, hvor der er kortest kø ved de i alt 13 godkendte grænseovergange, hvor det er muligt at passere i bil (se kort). Du kan finde en mere detaljeret beskrivelse af de godkendte grænseovergange her.
•Følg med i trafikmeldinger
•Husk at have rejselegitimation klar i bilen
•Brug begge spor ved indrejse til Danmark via Frøslev grænseovergang

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi
Powered by Labrador CMS