Afgjort efter blodig weekend

Efter weekendens blodige opgør nægter en 18-årig mand sig skyldig i sag om skuddrab. Han skal dog forblive varetægtsfængslet

Udgivet Opdateret

En 18-årig mand, der er sigtet i forbindelse med weekendens skuddrab på Christiania i København, skal forblive varetægtsfængslet.

Det har Østre Landsret stadfæstet, oplyser Københavns Politi til Ritzau.

Nægter sig skyldig

Den 18-årige blev søndag varetægtsfængslet i foreløbig 25 dage ved Retten på Frederiksberg.

Han nægter sig skyldig, og derfor kærede han efterfølgende varetægtsfængslingen. Det betyder, at landsretten skal tage stilling til spørgsmålet.

Manden er sigtet for drab og drabsforsøg ved at have været med til at planlægge drabet på en 30-årig mand, der døde under skyderiet.

Maskerede gerningsmænd

Fire andre personer blev også såret.

Skyderiet skete klokken 19.25 lørdag, da to maskerede gerningsmænd ankom til Pusher Street, der er centrum for den organiserede handel med hash på Christiania.

De to mænd affyrede skud og gik derefter ind i bygningen Stjerneskibet, hvor de skød og dræbte den 30-årige.

Mistænkt for at planlægge drab

Den 18-årige menes ikke at være en af de to mænd, der affyrede skuddene. Men han skal - ud over drabet - have været med til at planlægge deres flugt.

Ifølge Københavns Politi havde den dræbte relation til rocker- og bandemiljøet.

Efter weekendens skuddrab på Christiania har politiet fanget en 18-årig, som nægter sig skyldig
Efter weekendens skuddrab på Christiania har politiet fanget en 18-årig, som nægter sig skyldig

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

Planlægningen af drabet skal ifølge politiet være sket i perioden fra 24. august til 26. august, hvor skyderiet fandt sted.

Powered by Labrador CMS