Betjent dræbte mand - var det ok

Landets øverste anklager skal kigge på en klage i en sag, hvor en mand døde efter skud fra betjent

Udgivet Opdateret

En sag, hvor en politibetjent sidste år skød en 32-årig mand, der døde efterfølgende, er endt hos Rigsadvokaten.

Det oplyser Rigsadvokaten til TV Midtvest.

Den skal tage stilling til sagen, efter at familien til manden har klaget over den afgørelse, som Statsadvokaten i Viborg nåede frem til i sidste uge.

Givet førstehjælp

Episoden skete en lørdag eftermiddag 28. oktober. Klokken var 16.35, da politiet afgav skud mod den 32-årige i et område nær Brotorvet i det centrale Holstebro.

Rigsadvokaten skal kigge på en sag, hvor en mand i oktober sidste år blev skudt af en politibetjent og efterfølgende døde. (Arkivfoto).

Der blev efterfølgende givet førstehjælp, og manden blev fløjet med lægehelikopter til Aarhus Universitetshospital i Skejby, men døde efterfølgende.

I sidste uge valgte Statsadvokaten i Viborg så at lukke sagen.

- Der kan ikke gøres et strafferetligt ansvar gældende over for betjenten. Derfor er sagen lukket, sagde vicestatsadvokat ved Statsadvokaten i Viborg Karin Jønler til regionalmediet.

Ny vurdering

Men nu skal Rigsadvokaten, som er landets øverste anklager, altså vurdere sagen.

Det er uvist, hvad der førte til, at politiet skød mod den 32-årige. Men i forbindelse med hændelsen lød det i en pressemeddelelse fra politiet, at man inden da havde fået anmeldelser om, at der var blevet skudt.

Der var ingenting, der pegede i retning af, at der skulle være tale om terror, eller at manden havde forbindelser til anden organiseret kriminalitet, oplyste politiet.

Går stærkt

Sagen blev hurtig overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der 3. maj i år sendte en redegørelse til Statsadvokaten i Viborg, som så skulle tage stilling til, hvad der skulle ske.

Rigsadvokaten oplyser til TV Midtvest, at man inden udgangen af august vil have behandlet klagen.

Powered by Labrador CMS