Betjente har fået nok: Bøderegn

Unge skaber utryghed i Aabenraa - og det har sat gang i betjentene

Udgivet Opdateret

Aabenraa har i den seneste tid været udsat for en sand bøderegn.

Det viser en opgørelse, som Syd og Sønderjyllands Politi nu offentliggør.

549 sager er det foreløbigt blevet til i den massive indsats, Syd- og Sønderjyllands politi den seneste tid har gennemført for at komme en gruppe yngre menneskers utryghedsskabende adfærd i Aabenraas midtby til livs.

Ballade og kanonslag

Borgerne i området anmeldte i tiden omkring 1. november i stigende omfang tilfælde med generende kørsel og affyring af kanonslag i området omkring Madevej i Aabenraa. 

- Det fik Syd- og Sønderjyllands Politi til at sætte massivt ind. En indsats der har betydet langt mindre uro, hedder det i en pressemeddelelse fra poliet.

Blandt de mange sager er 233 sager om uro og uorden af forskellig art, 40 handler om hærværk og 23 om generende kørsel, mens 36 gælder overtrædelser af fyrværkeriloven.

Blæser på færdselsloven

Indsatsen er bredt funderet og 38 procent af sagerne – 208 sager - handler om overtrædelser af færdselsloven. Heraf er langt de fleste hastighedssager. Der er udskrevet 90 fartbøder i forbindelse med indsatsen. De fleste har kørt mellem 66 og 80 km/t på veje, hvor grænsen er 50.

- Men vi har også oplevet flere tilfælde, hvor der er blevet kørt mere end 81 km/t i byen og det betyder en betinget frakendelse af kørekortet. En del har været over 90 km/t, fortæller operativ leder af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi politikommissær Mads Bruhn Lund.

Powered by Labrador CMS