Derfor kørte ung mand i døden med 16-årig pige

Nu kan politiet afklare, hvorfor en ung mand for flere måneder siden kørte galt og omkom på Udbyhøjvej i Randers. Ligesom han tog en 16-årig pige på passagersædet med sig i døden

Udgivet

Citathistorie: TV 2 Østjylland

Det skabte dyb sorg i Randers, da en bil søndag morgen den 29. oktober forulykkede på Udbyhøjvej ud for nummer 164. Et vejtræ blev påkørt, og den 19-årige mandlige chauffør samt en 16-årig pige, der sad på passagersædet, omkom.

Efter ulykken lød det fra Østjyllands Politi, at ulykken formentlig var sket grundet høj fart kombineret med det våde underlag med blade og vand på vejen.

Alkohol og fart

En bilinspektørs undersøgelser skulle dog klarlægge de præcise omstændigheder.

Den rapport vil politiet nu gerne løfte sløret for hovedkonklusionerne i.

Det skriver TV2 Østjylland.

- Vores konklusion baseret på efterforskningen og bilinspektørens rapport er, at føreren af bilen var påvirket af alkohol, og at han kørte med en hastighed væsentligt over det tilladte. De forhold, antager vi, har været væsentlige medvirkende årsager til, at ulykken skete, oplyser Østjyllands Politi til mediet.

Mange pårørende til ofrene valgte efterfølgende at lægge blomster ved ulykkesstedet.

Meget tragisk

- Det er en meget tragisk sag, og vi forstår til fulde, at den har påvirket mange - ikke mindst de pårørende, lyder det videre.

Østjyllands Politi har efterforsket ulykken siden oktober, men er for nylig nået frem til, at der ikke er nogen at retsforfølge.

Ikke yderligere

- På det foreliggende grundlag er der ikke noget, der tyder på, at andre end bilens fører har begået noget strafbart i forhold til selve ulykken. Derfor har vi vurderet, at der ikke er yderligere i sagen for politiet, oplyses det.

Dog er der kommet en sigtelse i sagen.

Bilen med de unge mennesker ramte et træ med høj fart, lyder det ifølge politiets undersøgelser

Ung mand sigtet

- En ung mand, der lånte bilen til føreren, er blevet sigtet for at overlade sit køretøj til en person uden kørekort. Men vi mener ikke, der er juridisk grundlag for at sigte ham for yderligere, oplyser Østjyllands Politi.

Det var nemlig ikke den 19-åriges egen sorte VW Golf, som han forulykkede i, men en han havde lånt af en bekendt.

Påkørte træ

Ulykken skete i de tidlige morgentimer den 29. oktober, hvor bilen endte med at påkøre det store træ i vejkanten, der står ud for nummer 164.

Efterfølgende blev en bilinspektør sat på sagen.

Sådan en sendes ofte ud for at lave opmålinger og andre undersøgelser i et forsøg på at få fastlagt hændelsesforløbet så præcist som muligt.

En 19-årig mand og en 16-årig pige døde i ulykken.
Powered by Labrador CMS