Det er slået fejl

Forsøget med at slukke branden på Studstrupværket med vand inde i siloen lykkedes ikke

Udgivet Opdateret

Forsøget med at slukke branden på Studstrupværket nord for Aarhus med vand inde i siloen lykkedes ikke.

Derfor har brandvæsnet i weekenden fortsat den oprindelige slukningstaktik med at køre træpillerne ud at siloen og kværne og slukke dem udenfor.

-Det viste sig, at vandet simpelthen preller af på de brændte slagger af træpiller, der ligger i siloen, og at vi derfor ikke kan bruge vandkanoner i slukningsarbejdet som planlagt. Det er fortsat vores vurdering, at vi er i en afsluttende fase, men vi må erkende, at arbejdet kommer til at tage længere tid, end vi troede i sidste uge, siger beredskabsdirektør i Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl ifølge en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

-På nuværende tidspunkt kan vi ikke give en tidshorisont, men vi arbejder på højtryk og kigger hele tiden på nye muligheder for at fremskynde processen, siger Kasper Sønderdahl.

Her forventes røgen at ramme

De seneste dage har røgen bevæget sig skiftevis ud over bugten og ind over land.

Mandag bevæger røgen sig igen ind over Studstrup, Havhusene og Gl. Løgten Strand, inden vinden sent aften ifølge prognoserne blæser røgen ud over havet igen.

Sundhedsmyndighedernes anbefaling er fortsat, at borgere med hjertekar- og lungesygdomme ikke opholder sig områderne så længe, der er kraftig røg.

Løbende opdateringer

Der bliver løbende foretaget målinger og lavet prognoser for vindretningen, og borgerne anbefales derfor løbende at følge med på politi.dk, Østjyllands Politis Twitter-profil eller aarhus.dk og syddjurs.dk, hvor der vil komme opdateringer.

Beredskabsstyrelsen kæmper stadig med branden på Studstrupværket, hvor en silo med træpiller brænder.
Beredskabsstyrelsen kæmper stadig med branden på Studstrupværket, hvor en silo med træpiller brænder.
Powered by Labrador CMS