Det' politiet: Du skal brænde 2.200 kilo grønt

Det kostede også flere bøder

En chauffør måtte en tur forbi forbrændingen med sine grøntsager.
En chauffør måtte en tur forbi forbrændingen med sine grøntsager.
Udgivet Opdateret

2.200 kilo grønt, der måtte destrueres og en regning på 19.500 kroner.

Det var resultatet af et trafikstop. 

Den 9. november 2021 foretog Nordjyllands Politis Tungvogncenter Nord (TCN) en kontrol af en varebil, der fragtede fødevarer, selvom virksomheden ikke var godkendt af Fødevarestyrelsen. 

Indsatsen skete i samarbejde med Fødevarestyrelsens Fødevarerejsehold.

- Vi spottede varebilen på motorvejen i nordgående retning og bragte den til standsning klokken 06.10 ved rasteplads Blankhøj ved Århus. Vi kunne konstatere, at varebilen var overlæsset med 960 kilo - svarende til 27 procent. Det giver en bøde på 2.500 kroner til chaufføren og 4.500 kroner til virksomheden, siger Claus Kjær-Pedersen, politikommissær og leder af Tungvogncenter Nord.

I forbindelse med standsningen gennemgik Fødevarestyrelsens rejsehold fødevarerne og varebilen.

- Vi konstaterede, at virksomheden ikke var registreret hos Fødevarestyrelsen som fødevarevirksomhed, hvilket udløste en politianmeldelse, da han en gang tidligere er blevet stoppet. Virksomheden var heller ikke registreret til samhandel, og det bliver sanktioneret med en bøde på 5.000 koner, siger chef for Fødevarerejseholdet, Michael Rosenmark, Fødevarestyrelsen.

En tur på forbrændingen

Virksomheden blev desuden pålagt at destruere alle fødevarer, 2200 kilo grønt, i bilen, på grund af manglende sporbarhed.

Derfor blev varebilen blev eskorteret til nærmeste forbrændingsanlæg.

Virksomheden skal ydermere betale gebyr for tilstedetiden af rejseholdet

Det koster 12.500 kroner.

- Kontrollen er endnu et eksempel på, at der er virksomheder derude, der ikke efterlever reglerne. Vi har forskellige samarbejdspartnere, som vi ofte foretager kontroller med. I det her tilfælde lønner samarbejde og tålmodighed sig, siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der forventer flere lignende kontrol-indsatser i den kommende tid.

Powered by Labrador CMS