DMI: Så koldt er det - og det fortsætter

Tirsdag morgen er der ned til minus 8 grader - og flere steder ligger der sne. Det vejr fortsætter ugen ud

Udgivet

Meldingen er klar: På med hue og luffer. Frem med sneskovl og isskraber. Det kolde vejr, der er over os fortsætter ugen ud.

Vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Marielle Fournier, fortæller tirsdag morgen til Nyheder.dk, at det er en iskold morgen.

- Lige nu ligger temperaturerne mellem frysepunktet og minus 8 grader. Og dagen fortsætter kold. De fleste steder kommer vi slet ikke over frysepunktet, så vi får det man kalder et isdøgn, siger Marielle Fournier.

Selv om temperaturen stiger en smule i løbet af dagen, så kommer dagstemperaturerne til at ligge nede mellem frysepunktet og minus 5 grader.

Mere sne

I løbet af natten har det sneet flere steder i Østjylland, Trekantsområdet, på Fyn og Sydsjælland.

Og der er mere sne på vej.

- Vi får spredte snebyger flere steder. Mest i Nordjylland, Østjylland, Fyn og Sjælland. Men snebygerne kan potentielt ramme hele landet. Hvor eget der kommer, er svært at sige. Men det kan godt blive nogle centimeter. Det bliver liggende, da det er koldt, siger Marielle Fournier.

Kulden fortsætter

De kommende dage fortsætter det kolde vejr.

- Natten til onsdag vil temperaturerne igen ligge mellem minus 1 og minus 8 grader. Dagstemperaturerne de kommende dage kan godt snige sig op over frysepunktet. Men ikke meget. Samtidig kan vi få spredte snebyger men også en smule sol ind i mellem, lyder det fra DMIs vagthavende meteorolog.

Powered by Labrador CMS