Dødsulykke: Bilist står til lang straf

Hele to biler står en 32-årig mand til at miste for vanvidskørsel i Østjylland og på Fyn og Storebælt

Udgivet Opdateret

Før en beruset og skæv bilist i sensommeren med stor hastighed kørte op bag i en bil ved betalingsanlægget på Storebælt, havde han under cirka 50 kilometers kørsel flere gange udsat andre for livsfare.

Det hævder anklagemyndigheden i den kommende straffesag.

Mindst syv personer kom ved forskellige situationer i livsfare, påstås det i anklageskriftet, som Ritzau har fået udleveret en kopi af.

Fatal påkørsel

Påkørslen ved betalingsanlægget ved Korsør om formiddagen 27. august blev fatal.

Bilen foran kørte meget langsomt i venten på, at bommen gik op. En 61-årig kvinde fra Randers, der var passager i bilen, fik så svære kvæstelser, at hun to dage efter afgik ved døden.

I detaljer beskriver anklageskriftet, hvordan bilisten forinden på motorvejen flere gange kørte vildt og hidsigt. Andre bilister måtte bremse op eller dreje for at undgå påkørsel.

Har siddet bag tremmer

Siden dødsulykken har den 32-årige siddet varetægtsfængslet i et arresthus.

Han har - mener anklagemyndigheden - under særligt skærpende omstændigheder været årsag til kvindens død.

Kravet er fængsel på mere end fire år ved den kommende nævningesag, der skal afgøres af Retten i Næstved.

En bil med en kvinde og en mand fra Randers blev 27. august på Storebælt ved betalingsanlægget påkørt med stor hastighed bagfra. Kvinde døde senere af sine kvæstelser. Hun blev 61 år. Bilisten risikerer flere års fængsel, fremgår det af anklageskriftet. (Arkivfoto).
En bil med en kvinde og en mand fra Randers blev 27. august på Storebælt ved betalingsanlægget påkørt med stor hastighed bagfra. Kvinde døde senere af sine kvæstelser. Hun blev 61 år. Bilisten risikerer flere års fængsel, fremgår det af anklageskriftet. (Arkivfoto).

Mister to biler

Den sensommerdag begik manden såkaldt vanvidskørsel, hævdes det. Men ikke bare bilen, han kørte over Storebælt i, står han til at miste.

Også en anden bil, som han i september 2021 drønede rundt i fra Løsning til Vejle, skal konfiskeres, lyder kravet.

HVAD ER VANVIDSBILISME

Vanvidskørsel defineres som overskridelse af hastighed på mere end 100% ved kørsel med over 100 km/t. Hvis man for eksempel kører 130 km/t et sted, hvor man kun må køre 60 km/t.

Kørsel med en hastighed på 200 km/t og over samt spirituskørsel med en promille på 2,00 betegnes ligeledes som vanvidskørsel.

Derudover er der tale om vanvidsbilisme, hvis man udøver følgende:

Hensynsløs kørsel der skaber farlige situationer for eksempel ved overskridelse af optrukne spærrelinjer i tæt trafik, eller hvis man kører mod færdselsretningen på motorvej.

Og hvis man bevidst forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. For eksempel ved bevidst at køre mod fodgængere i et fodgængerfelt eller cyklister på en cykelsti.

Powered by Labrador CMS