Dømt: Kørte 16-årig ihjel

Med høj fart og medicin i blodet påkørte en 23-årig mand et træ. Han dømmes for ulykken, hvor en 16-årig døde

Udgivet Opdateret

En 23-årig bilist idømmes fem års fængsel for at have været skyld i en ulykke, der sidste år kostede en 16-årig dreng livet.

Det oplyser anklager Mette Bech Olesen.

Retten i Viborg har onsdag kendt den 23-årige Yasin Ali Jama skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Det karakteriseres som vanvidskørsel.

Påvirket af medicin

Yasin Ali Jama kørte alt for hurtigt og var desuden påvirket af det smertestillende medicin tramadol, da han om aftenen 29. juni sidste år kørte i Silkeborg med den 16-årige på passagersædet.

Bilen kom kørende ad Oslovej og videre ad Søholt Parkvej i Silkeborg.

På et tidspunkt mistede den 23-årige mand herredømmet over bilen, så den kørte ind i en kantsten og et vejskilt. Derefter fløj den ind i et træ og endte på taget.

Kørte dobbelt så hurtigt

Hans fart var på mindst 102 kilometer i timen på vejen, hvor hastighedsgrænsen var 50 kilometer i timen.

Yasin Ali Jama kom også selv til skade ved ulykken. Ifølge Midtjyllands Avis lå han i koma og har været gennem et længere genoptræningsforløb.

Han har straks anket dommen til Vestre Landsret.

Den 16-årige døde på stedet.
Den 16-årige døde på stedet.

HVAD ER VANVIDSBILISME

Vanvidskørsel defineres som overskridelse af hastighed på mere end 100% ved kørsel med over 100 km/t. Hvis man for eksempel kører 130 km/t et sted, hvor man kun må køre 60 km/t.

Kørsel med en hastighed på 200 km/t og over samt spirituskørsel med en promille på 2,00 betegnes ligeledes som vanvidskørsel.

Derudover er der tale om vanvidsbilisme, hvis man udøver følgende:

Hensynsløs kørsel der skaber farlige situationer for eksempel ved overskridelse af optrukne spærrelinjer i tæt trafik, eller hvis man kører mod færdselsretningen på motorvej.

Og hvis man bevidst forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. For eksempel ved bevidst at køre mod fodgængere i et fodgængerfelt eller cyklister på en cykelsti.

Powered by Labrador CMS