Dømt: Voldtog teenagepige

Den unge mand havde ikke samtykke til sex

Udgivet Opdateret

En 21-årig mand blev torsdag ved Retten i Randers idømt en fængselsstraf på et år og ni måneder for at have voldtaget en 17-årig pige i en lejlighed i Randers.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 17-årige var natten til den 1. april i år i byen med nogle venner, da de mødte den 21-årige, som kendte nogle af vennerne. 

Senere tog flere fra gruppen sammen hjem til en lejlighed i Randers, hvor den unge mand og pigen fik en madras, de begge skulle sove på.

Pigen stivnede 

Ifølge den 17-åriges forklaring begyndte den 21-årige at gnubbe sig op ad hende, mens hun lå med ryggen til ham.

Pigen forklarede i retten, at hun rystede på hovedet, da manden spurgte, om hun havde lyst til sex, men at han alligevel trak trusserne af hende. 

Hun stivnede, mens han gennemførte samlejet. 

Vanskeligt at bevise

Den 21-årige mand forklarede derimod, at den 17-årige pige med sit kropssprog viste, at hun havde lyst, og at der var tale om frivillig sex.

- Bevisførelsen i voldtægtssager er ofte meget vanskelig, og det gør sig særligt gældende, når der er tale om samtykkesager. I denne sag var Retten enig med anklagemyndigheden i, at der ikke var samtykke. Retten lagde blandt andet vægt på kvindens forklaring og en efterfølgende chatkorrespondance mellem hende og den 21-årige, siger specialanklager Jesper Rubow.

Manden blev også dømt til at betale en erstatning på 70.000 kroner til den 17-årige. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Den 21-årige blev varetægtsfængslet, efter dommen var afsagt.

Powered by Labrador CMS