Dør under badning

En mand fra Norge fik tilsyneladende hjertestop fredag aften, da han badede med sin samlever ved Liseleje

Udgivet Opdateret

En 84-årig mand fra Norge er omkommet i forbindelse med badning ved Liseleje Strand.

Det oplyser Nordsjællands Politi til Sjællandske Nyheder.

Manden var fredag ved 18-tiden ude at bade med sin samlever, da han ifølge mediet tilsyneladende fik hjertestop.

Livredder fik ham op

En livredder fik ham op af vandet, og livreddende førstehjælp blev påbegyndt, men den 84-åriges liv stod ikke til at redde.

Det er blot den seneste dødelige badeulykke ved de danske strande i løbet af ugen. 

Torsdag druknede en tysk turist i 60'erne ved Bjerreborg Strand syd for Hvide Sande. Han fik angiveligt et ildebefindende.

En livredder hoppede i vandet og fik manden op, men hans liv stod ikke til at redde. (Arkivfoto)
En livredder hoppede i vandet og fik manden op, men hans liv stod ikke til at redde. (Arkivfoto)

Par fra Østjylland druknede

Fredag omkom en kvinde på 59 år og en mand på 60 år ved Vrist, der ligger tæt ved Harboøre. Det østjyske par var ude at bade, da de blev taget af strømmen i Vesterhavet.

Politiet og Trygfonden har efterfølgende opfordret badegæster til at bade ved strande, hvor der er livreddere, samt at være særligt opmærksomme, når man begiver sig ud i vandet særligt ved vestkysten de kommende dage.

De fem baderåd:

1. Lær at svømme: Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selv om du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

2. Gå aldrig alene i vande: Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet, og råb aldrig om hjælp for sjov.

3. Læs vinden og vande: Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold, og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

4. Lær stranden at kende: En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet.
Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

5. Slip ikke børnene af syne: Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger.
Hold godt øje med børn, og sørg for ikke at blive distraheret.

Kilde: TrygFonden og Dansk Svømmeunion.

Her kan vindforholdene skabe revlehuller - også kaldet hestehuller - hvor en kraftig udadgående strøm fører vandet ud i havet.

Powered by Labrador CMS